Recent Posts

Darijo Srna se oprostio od oca Uzeira

darijo-srna-ruke-660x330Metković, 14. juni 2016. godine, utorak– 13. 06. 2016. 20: 09- Darijo Srna se oprostio od oca Uzeira. U Metkoviću ukopan je otac kapitena hrvatske reprezentacije. Otac kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske Darija Srne, Uzeir, koji je umro negdje u vreme kada je njegov sin predvodio nacionalni tim do pobjede protiv Turske na Evropskom prvenstvu, ukopan je u ponedeljak u Metkoviću uz prisustvo velikog broja ljudi.

Darijo SrnaDarijo Srna je tužnu vest saznao odmah nakon utakmice i istog časa je napustio kamp reprezentacije da bi bio uz svoje najbliže u rodnom Metkoviću gdje je ispratio oca na drugi i bolji svijet…

U ponedjeljak je u Metkoviću u prisutnosti više stotina građana, prijatelja i poznanika, iz svih krajeva Hrvatske, ukopan Uzeir Srna, otac kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne i još dvojice sinova, Renata i Igora. Unatoč jakoj kiši, na posljednji ispraćaj došli su izbornik reprezentacije Ante Čačić, zatim Zorislav Srebrić, Joe Šimunić, Nikša Martinac, a izraze sućuti obitelji iskazali su, među ostalima, Stipe Pletikosa, Igor Štimac, Mišo Krstičević, Dario Zahora, Alojzije Šupraha, otac Luke Modrića Stipe Modrića sa suprugom, Pero Vičan, Stipo Gabrić Jambo i mnogobrojni bivši nogometaši, suci i sportski djelatnici iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine.

uzeir_srna_-660x330Dolina Neretve oprostila se od čovjeka i sportaša Uzeira Srne koji je daleke 1964. godine iz redova Čelika iz Zenice pristupio NK Neretvi u kojoj je igrao četiri sezone, a onda je otišao u Francusku odakle se 1971. godine vratio u Neretvu. Kasnije je nastupao za Jadran iz Ploča i Ploča i ONK Metković gdje je jedno vrijeme bio i trener.

Uz sport je radio naporne poslove, a njegov život od djetinjstva bio je vrlo težak. Metković ga je prigrlio, a on se svome gradu i ljudima itekako odužio.

d5daf8daffdad4e7694c-493x370Biranim riječima na groblju od Uzeira Srne oprostio se sugrađanin i prijatelj Tonći Jerković. Zahvalio je na svemu što je Uzeir kao sportaš dao Metkoviću, ali i svima koji su obitelji izrazili sućut.

Koliko je njegov sin Darijo omiljen u reprezentaciji, posvjedočili su brojni sportski prijatelji, od dijela stručnog stožera koji je stigao u Metković do Stipe Modrića, Lukina oca koji nam je rekao:

– Bio u Parizu na utakmici, suze su mi potekle kad sam vidio kako se Darijo i Luka raduju nakon našeg pogotka i pobjede protiv Turske. Kad sam doznao tužnu vijest, odlučio sam doći u Metković. Darijo je naš kapetan kojega je otac Uzeir odgojio i usmjeravao. Hvala im obojici- rekao je Stipe Modrić.

babaya-en-aci-veda_x_8525121_41Prema pisanju medija na ukop Srninom ocu pohrlili su znani i neznani koji su činom dolaska na ukop željeli da pruže podršku i izraze mu podršku, a među “običnim” ljudima bilo je i pregršt poznatih osoba…

“Kapitenu, svi smo uz tebe”, poručili su Srni njegovi saigrači iz reprezentacije Hrvatske.

Hrvatska u petak igra meč drugog kola na EP protiv Češke, ali još nije poznato da li će Srna biti u timu. On će se uskoro priključiti nacionalnom timu.

dario-srna

http://ibalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net