Recent Posts

Dan pošto su “Zmajevi preletjeli i Samuraje”

Zmajevi 1SARAJEVO– 08. juni 2016. godine, srijeda– 08. 06. 2016. 10 09 : Dan pošto su “Zmajevi preletjeli i Samuraje” je da je fudbalska reprezentacija BiH osvojila je Kirin kup. Zmajevi su savladali Japan  nakon što je u finalu savladali domaću reprezentaciju sa rezultatom 2:1. Zmajevi su to ostvarili sa pogotcima koje je postigao  sjajni Milan Đurić, koji je bio i dvostruki strijelac protiv Danske u polufinalu.

Domaćin je poveo u 28. minuti pogotkom Kiyotakea, na asistenciju Usamija.

Radost domaćih nogometaša i navijača trajala je minutu, a onda je Đurić, nogometaš italijanskog drugoligaša Cesena, savladao Nishikawu za poravnanje.

Zmajevi 2U 66. minuti u igru je ušao Miroslav Stevanović, član sarajevskog Željezničara, i desetak sekundi kasnije asistirao Đuriću za 2:1.

JAPAN: Nishikawa, Nagatomo, Morishige, Yoshida, Sakai, Hasebe, Kashiwagi, Kiyotake, Okazaki, Usami, Asano. Selektor: Vahid Halilhodžić. Još su igrali: Endo, Makino, Y. Kobayashi, Kanazaki, Kobayashi.

BiH: Šehić, Sušić, Cocalić, Šunjić, Bekić, Vrančić, Medunjanin, Hajrović, Duljević, Hodžić, Đurić.

 Selektor: Mehmed Baždarević. Još su igrali: Stevanović, Kožulj, Kosorić.

Zmajevi 3Nakon historijskog uspjeha u Japanu, pohvale na adresu Zmajeva stižu sa svih strana, pa se povodom pobjede oglasio i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

“Momcima koji su igrali u Japanu želim čestitati na velikom zalaganju i sjajnom rezultatu. Selektoru Baždareviću također, pogotovo jer je uspio proširiti spisak kandidata za kvalifikacije. Jasno je kako nam je svaki igrač potreban, s obzirom na to da nam je cilj zajednički – plasman na SP, a momci u Japanu su pokazali da se na njih mora i može ozbiljno računati”, napisao je Dijamant na zvaničnom Facebbok profilu.

Zmajevi 4Dodao je da je “posljednjih dana bilo raznih komentara, zlonamjernih i negativnih”, te je zaključio da ih “uvijek biti, šta god da uradimo ili ne uradimo”.

“Već odavno je to postalo sastavni dio mog života, zapravo naših života i svaki sportista se mora nositi sa tim. Za reprezentaciju sam uvijek davao i davat ću hiljadu posto i igrat ću dok god me selektor poziva i stavlja u igru. Ponosan sam što sam kapiten i najbolji strijelac BiH svih vremena, a ponosan sam i na momke koji su osvojili Kirin kup”, poručio je Džeko.

Svi igrači, od onih koji su igrali u Japanu pa do onih koji su godinama okosnica bh. selekcije, čine jedan tim, ističe kapiten Zmajeva.

“Imamo samo jednu zajedničku želju – usrećiti sve navijače zajedničke nam domovine i plasirati se na još jedno veliko takmičenje. Samo zajedno to možemo i učiniti! Selektoru i ekipi koja je igrala u Japanu želim još jednom čestitati na odličnoj igri i velikoj borbi. Svaka čast! Idemo dalje, sve do Rusije”, zaključio je Džeko u svome postu na FB.

Zmajevi 6

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net