Recent Posts

Marina Maljković novi trener Galatasaraja

Marina Maljković 2ISTANBUL– 05. juni 2016. godine, nedelja– 05. 06. 2016- 20 : 59h Marina Maljković postala je novi trener Galatasaraja. Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković od danas je novi trener turskog Galatasaraja. Maljkovićeva je poslije tri godine rada u Lionu potpisala ugovor sa turskim klubom i jednim od velikana grada Istanbula.

-Poslije tri sezone u Lionu bilo je vrijeme za nove izazove. Postala sam željna novog iskustva. Drago mi je što sam došla u veliki klub koji predstavlja jedan od giganta u svim sportskim disciplinama- rekla je Maljkovićeva.

Kosarka- EuroBasket qualifiers 2017 Srbija v Nemacka Head coach Marina Maljkovic Beograd, 21.11.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Marina Maljković je dovedena kako bi pokušala da veliki klub iz Istanbula vrati u sam vrh turske košarke, a samim tim i u Euroligu. Galatasaraj je ove sezone eliminisan u četvrtfinalima kako turskog prvenstva, tako i Eurolige, što je ispod nivoa koji se očekuje od ovog kluba, koji je prije samo dve sezone bio prvak Evrope i koji je prethodne dvije godine osvajao turski šampionat.

-Svjesna sam veličine izazova koji je ispred mene. Galatasaraj je klub koji je naviknut na trofeje i titule. Ambicije ovog kluba su najveće moguće, tako da će i očekivanja biti izuzetno visoka, a ja vjerujem da mogu da ih ispunim. U timu ću imati šest perspektivnih igračica i jedan od glavnih ciljeva je da im pomognem i omogućim da krenu da se razvijaju u pravom smjeru – tvrdi Maljkovićeva.

Marina Maljković 5“Poslije tri sezone u Lionu bilo je vrijeme za nove izazove. Postala sam željna novog iskustva. Drago mi je što sam došla u veliki klub”, rekla je Maljkovićeva.

U klubu su presrećni što su doveli trenera prvaka Evrope, koji pored pravljenja dobrih rezultata želi da se bavi i razvojem mladih igračica, kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj košarci.

Marina Maljković će ovog ljeta predvoditi žensku reprezentaciju Srbije, zvaničnog šampiona Evrope, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Galatasaraj je jedan od najtrofejniji ženski košarkaški klub u Turskoj sa 13 titula prvaka, 11 trofeja u Kupu Turske i po jednom titulom Eurolige, Eurokupa i Superkupa Evrope, a naredne sezone će se takmičiti se u Eurokupu.

Marina Maljković 4

 

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net