Recent Posts

Rasim Ljajić, cilj je igrati u prvoj turističkoj ligi

Rasim Ljajić b1BEOGRAD– 02. juni 2016. godine,četvrtak– 02. 06. 2016- 11 : 59h Rasim Ljajić, cilj je igrati u prvoj turističkoj ligi. Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić izjavio je da je cilj da turizam značajnije doprinese oporavku srpske ekonomije, kao i da u narednih pet godina njegovo učešće u BDP zemlje bude devet odsto, što je svetski prosek, ističući da to nije nerealno.

„Naš cilj je da igramo prvu turističku ligu i da turizam doprinese značajnije većem oporavku naše ekonomije nego sto je to dosad bilo”, rekao je Ljajić na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) gde je predstavljena kampanja „Moja Srbija” koja ima za cilj promociju turističke ponude Srbije u letnjem periodu.

Rasim Ljajić b4On je dodao da je želja da turizam sa šest odsto koliko sada indirektno učestvuje u BDP zemlje, podigne to učešće na devet odsto za pet godina.

„To je svetski prosek, ali to nije nerealno”, rekao je Ljajić i dodao da je u protekle dve godine učešće turizma u BDP zemlje i direktno i indirektno povećano.

 je dodao da se mora više raditi na unapređenju ne samo turističke već i putne i svake druge infrastrukture u zemlji navodeći da nema ozbiljnijeg razvoja turizma bez boljih puteva, železničkih pruga, aerodroma, „low cost” kompanija …

Rasim Ljajić b5Ljajić je rekao da je u prva četiri meseca ove godine zabeležen rast broja domaćih i stranih gostiju za oko 15 odsto i da je za 18 odsto povećan broj noćenja, a ostvaren je i veći devizni priliv od turizma.

Kako je kazao, ostvareni su dobri rezultati, a dobrom se pokazala i akcija podele vaučera.

Do sada je, kako je naveo, podeljeno 21.000 vaučera za odmor u nekom od turističkih mesta u zemlji, a skoro 50.000 bi trebalo da bude podeljeno ukupno do kraja godine.

Ministar trgovine i turizma je naveo da strani turisti najčešće i u najvećem broju posećuju Beograd, a da je važno da ih privuku i druge destinacije u zemlji koje bi posetili.

Ljajić je dodao da očekuje da će nova vlada usvojiti Strategiju razvoja turizma.

„Ona je usvojena na Nacionalnom savetu za turizam i jedini razlog što nije konačno usvojena je što je vlada u tehničkom mandatu i zato nije mogla da bude usvojena. Očekujem da će novi sastav vlade tu strategiju usvojiti”, rekao je Ljajić.

Na konferenciji za novinare direktorka TOS-a Marija Labović najavila je da će od 3. juna startovati Karavan „Moja Srbija” koji će do kraja leta obići 14 gradova u zemlji, prenose mediji u regionu.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net Tekst i fotografije- Novi Pazar Senad Senko Župljanin

Rasim Ljajić b2

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net