Recent Posts

CELA SRBIJA BRUJI O OVOM SKANDALU

CELA SRBIJA BRUJI O OVOM SKANDALU

CELA SRBIJA BRUJI O OVOM SKANDALU

Novi Pazar-Zbog današnjeg odbijanja zaposlenih u Bošnjačkom nacionalnom veću da puste na događaj novinarsku ekipu Regionalne RTV Novi Pazar , cela Srbija bruji o ovom skandalu.

Urednik u RTV Novi Pazar Zoran Maksimović izjavio  je da ekipa ove televizije sprečena je da izveštava o susretu zamenika ambasadora 16 zemalja Evropske Unije predvođenih zamenikom šefa Delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom sa Sulejmanom Ugljaninom, predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća.

Na poziv Evropskog Progresa, organizatora brojnih događaja koji se tiču ove posete, ekipa regionalne RTV Novi Pazar uputila se da zabeleži i sastanak u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Međutim, našoj ekipi, novinaru Arminu Šaljići i snimatelju Hajrudinu Ličini, od strane uposlenih u Vijeću nije dozvoljeno da uđe u prostorije i zabeleži sastanak. Regionalna Radio-televizija Novi Pazar je uredno najavila sve događaje, pa i susret sa Ugljaninom u informativnim emisijama prethodnih dana.

UNS smatra da je zabranjivanje ulaska novinarima na javni događaj i njihovo onemogućavanje da obave prefesionalni zadatak neprihvatljivo ponašanje i kršenje Zakona o javnom informisanju i medijima.

CELA SRBIJA BRUJI O OVOM SKANDALU 2

Direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić najoštrije osuđuje postupak Bošnjačkog nacionalnog saveta. Ovakvo ponašanje zabranjeno je i međunarodnim i domaćim aktima.

“Našim novinara uskraćeno je pravo da obave svoj posao i informišu gledateljstvo, o čitavom toku posete visoke evropske delegacije. Ovo nije prvi put da Sulejman Ugljanin zabranjuje našim novinarima da prate skupove, kako BNV, tako i njegove stranke SDA Sandžaka. Selekciju toga šta se može videti na našem programu očigledno želi da pravi sam. Zaboravlja da nije urednik našeg medija, već samo funkcioner, čije izjave i stavove mediji prenose. Očigledno želi da upravlja televizijama, kao što je činio tokom svog mandata predsednika opštine Novi Pazara. Podsetimo, tada, ne samo da je uredjivao programe na lokalnim medijima, već se isto ovako bahato ponašao prema novinarima, izbacujući ih iz zgrade lokalne samouprave”, naglasio je Mavrić..

CELA SRBIJA BRUJI O OVOM SKANDALU 1

HAJRUDIN LIČINA SNIMALTELJ KOJI JE IZBAČEN

Ekskluzivno za portal ibalkan.net Tekst i fotografije- Novi Pazar Senad Senko Župljanin

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net