Recent Posts

Turska bomba “prodirač” za razaranje svih bunkera na terenu

Turska 111ANKARA– 31. maj 2016. godine, utorak – 31. 05. 2016- 20 : 39h Turska bomba “prodirač” za razaranje svih bunkera na terenu. Turski zvaničnici su danas saopćili u Ankari da ta proizvodi prvu bombu za razaranje bunkera – “prodirač”.
Bomba može probiti armirani beton, a zvanično je certificirana za ratne avione tipa F4 i F16. Bomba može uništiti podzemna skladišta municije i goriva, ali i brane, mostova i raketne sisteme.
 
Prva turska bomba za razaranje bunkera ušla je u fazu proizvodnje, izjavio je u Ankari visoki zvaničnik za pitanja naoružanja.
 
Turska 112Turska mehanička i hemijska industrija, poznata po akronimu MKEK, nedavno je certificirala bombu tešku 907 kg, koju će nositi ratni avioni tipa F-16 and F-4.
 
Ihsan Cagatay Oncel, rukovodilac za istraživanje i razvoj u fabrici koja je u sastavu pomenute korporacije, a koja se nalazi u gradu Kirikkale, u centralnoj Turskoj, kazao je da je ovo oružje može dosegnuti ciljeve u posebno utvrđenim objektima.
 
Turska bomba ‘prodirač’ može probiti armirani beton i sada je zvanično certificirana za ratne avione tipa F4 i F16, izjavio je za medije  ovaj ekspert.
 
Turska 113Ova bomba proizvedena je na bazi postojeće bombe 84, i može se koristiti za uništavanje podzemnih skladišta municije i goriva, ali i drugih objekata poput brana i mostova kao i baterijskih raketnih sistema i radarskih antena.
“Bomba ima snagu da probije armirani beton. Odobrena je i njena upotreba u avionima F-4 i F-16”, rekao je Oncel.
 
Inače, pomenuta bomba može da uništi mete kao što su brane, mostovi i raketne baterije.
Erdogan u pratnji premijera Binalija Yildirima boravi u Izmiru gdje ga je u večernjim satima na aerodromu Adnan Menderes dočekala delegacija grada Izmira.

Premijer Turske Binali Yildirim je također tokom posjete Izmiru poručio kako je Turska jedinstvena sa svih svojih 780 hiljada kilometara kvadratnih površine.

Turska 114

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net