Recent Posts

BOSNA IZ DALJINE SE NAJVIŠE VOLI

BOSNA

BOSNA IZ DALJINE SE NAJVIŠE VOLI

Imajući u vidu šta smo sve preturili preko glava, dovoljno za sto života, dobro smo uopšte normalni.

Iz kontejnera do vila koje imaju ogromne vrijednosti za jednu siromašnu zemlju, oranja i kopanja za pijacu u kojoj konkurenciju sa belgijskim, grčkim i kineskim imaju domaći krompiri i grahovi koji završavaju kod rodojubivih Bosanaca uz parolu KUPUJ DOMAĆE, pa sve do fakulteta na kojima su profesori ii studenti ili rame uz rame po gluposti ili prioritetno rangirani i jedni i drugi, stižemo kork po korak do raspada sistema oronulih vojnih karaktera i zvjezdanih staza.

Let, let bubamaro u šareni leti svijet, poruka znana, ode Mujo preko grane,, život je samo jedan, ko će se više natezati i ispravljati krive Drine, u Merkelke i Obame cvjeta cvijeće. Bio čistač ili doktor Mujo nema više živaca ni volje boriti se sa troglavom alom koju ne može ubiti niko normalan nikakvim oružjem.

Čvršći su od Golijata a mi nemamo nikga da dobro cilja, nemamo ni praćku ni Davida. Zemlja Bosna, posna i bosa vazda teška i kruta, vole je svi ali svi i bježe od nje i samo iz daljine ponekad joj mahnu i pošalju dijasporski pozdrav. Neka nam nas u Bosni i zvan nje.

Ako nema ljudi ima bar zaključanih kuća sa po tri četiri sprata koje se s vremena na vrijeme otvaraju da u njih uđe svjež bosanski zrak…

Ekskluzivno iz Brčkog za portal ibalkan.net Piše:  Indira Jašarević- Čandić

BOSNA 2

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net