Recent Posts

Nova zvijezda na turskom TV nebu, Birkan Sokulu porjeklom iz Sarajeva

Birkan 1ISTANBUL– 27. maj 2016. godine, petak – 27. 05. 2016- 21 : 39h Nova zvjezda na turskom TV nebu, Birkan porjeklom iz Sarajeva. Ovog proljeća zasijala je jedna nova zvijezda. Riječ je o markantnom Birkanu Sokuluu, momku koji je zapravo naše djete jer su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine upravo iz Sarajeva.
 
Roditelji Birkana Sokulua su se početkom osamdesetih iz rodnog Sarajeva zaputili u Istanbul, u potrazi na nekim boljim životom. Birkan je u Istanbulu rođen 6. oktobra 1985. godine, piše regionalno portal http://ibalkan.net.
 
Birkan 2Birkan Sokulu od malih nogu imao je, kaže, samo jedan san: da bude basket igrač ili košarkaš. San je i ostvario- iako je diplomirao na fakultetu za radio, film i televiziju, košarka mu je izvesno vreme bila profesija. Međutim, 2003. prijavio se za takmičenje “Best Model Of Turkey” i osvojio treće mjesto.
 
A od modne piste do kamere u Turskoj je sasvim mali korak. Tako se i Birkan ubrzo obreo u seriji “Male tajne”, rasadniku mladih talenata, u društvu Buraka Ozčivita, Sinem Kobal, Merve Bolugur, Kadira Dogulua… koji su davno prije njega dobili priliku da se pokažu i dokažu.
 
Birkan 3Birkanu je ovog proljeća 2016. godine došlo je i njegovih pet minuta. Zaigrao je u seriji “Peijsma života”! I, šta reći: dobar scenario, odlična režija, sjajna ekipa (kojoj se priključila i Filiz Ahmet, Nigar- kalfa iz “Sulejmana”) i perfektna gluma Birkana Sokulua i njegove partnerke Burdžu Biridžik dali su hit koji će se, sasvim sigurno, uskoro emitovati u mnogim zemljama. A Birkan i Burdžu definitivno su se vinuli među zvijezde.
 
Birkan 4Lako je pretpostaviti da je mladi glumac visok metar i devedeset postao nova meta obožavateljki. Međutim, on nerado priča o privatnom životu. Ali, na njegovu veliku žalost, mediji baš rado pišu o njemu.
 
Birkan se 2012. oženio lijepom koleginicom Asli Enver. Izgledali su kao srećan par koji vezuje snažna ljubav, ali su se u avgustu 2015. iznenada razveli. Asli je odmah potom na snimanju filma “Moj brat” (Burak Ozčivit i Murat Boz) započela novu ljubavnu priču sa Boziom. Birkanu je trebalo nešto više vremena.
 
On je tek početkom 2016. ušao u vezu sa koleginicom Berak Tuzuntač koju znamo kao hrabru sultaniju Mihrunisu, ženu princa Mustafe, u seriji “Sulejman Veličanstveni”, ali i kao Ezelovu miljenicu Bade, koja je opasno ugrozila Ejšanino mijesto u njegovom srcu.
 
Birkan 5No i pored toga što se zna da je u vezi sa Berak, mnoge obožavateljke uzdišu za njim, naročito posle emitovanja 16. epizode “Pesme života” i romantične ljubavne scene između glavnih junaka.
 
Da li je to na pomolu novi zavodnik?
Efendi adam ili rođeni gospodin “bey efendi” ali i pomalo stidljivi Birkan kategorično tvrdi da ne gradi takav imidž. On samo želi da uživa u svemu što radi a da mu to istovremeno bude i zabavno. I da, voli prirodne djevojke, prirodnost za njega predstavlja ljepotu.
Birkan 6

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net