Recent Posts

SADIK KAN PORUČIO TRAMPU KOJI VRIJEĐA MUSLIMANE

SADIK KAN 1LONDON– 22. maj 2016. godine, nedelja- 22. 05. 2016- 23 : 59h Novoizabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je ovih dana Donalda Trampa da upozna njegovu porodicu- suprugu Sadiju i dvije ćerke Anišu i Amaru, objavio je danas cjenjeni milionski dnevnik Independent.

List navodi da je poziv upućen u okviru napora da se izglade zategnuti odnosi sa favoritom za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD, koji je izjavio da bi svim muslimanima trebalo privremeno zabraniti ulazak u Ameriku.

SADIK KAN 2Donald Tramp, koji pretenduje na republikansku nominaciju za kandidata na američkim predsjedničkim izborima i koji je pozvao na privremenu zabranu ulaska muslimana u SAD, rekao je da bi novoizabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan u tome bio izuzetak, javlja Rojters, pozivajući se na “Njujork tajms”.

Uvijek će biti izuzetaka- rekao je njujorški milijarder tom listu, odgovarajući na pitanje kako bi se njegov kontroverzni predlog o zabrani ulaska muslimanima primjenio na Kana, sina pakistanskog vozača autobusa i krojačice, koji je u subotu inaugurisan za novog gradonačelnika britanske prestonice.

SADIK KAN 3Izrazivši zadovoljstvo zbog izbora Kana, Tramp je rekao: “Lider postajete pružajući primer, uvijek je tako. Ako (Kan) bude dobro obavljao svoj posao… to će biti sjajno”.

Pozivam Donalda Trampa da dođe u London da upozna moju ženu i ćerke, prijatelje i komšije. Da upozna građane Londona koji su Britanci, muslimani – rekao je Kan u emisiji “Dobro jutro Britanijo”.

Kan je istakao da je u Londonu vlada tolerancija između muslimana, hrišćana, Jevreja, budista…

SADIK KAN 4Gradonačelnik Londona je ranije rekao da nije impresioniran izjavom Donalda Trampa da bi izuzeo Kana iz privremene zabrane ulaska muslimana u SAD koju predlaže.

Upitan kako bi se politika zabrane ulaska muslimana odrazila na prvog muslimanskog gradonačelnika Londona, Tramp je rekao “Njujork tajmsu” da će “uvijek biti izuzetaka”.

Muslimanske i grupe za zaštitu ljudskih prava, Trampovi demokratski rivali i mnogi njegovi protivnici u redovima Republikanaca osudili su njegov tadašnji predlog kao kontraproduktivan i protivan američkim vrednostima.

Sadik Kan (45), kandidat Laburističke partije, porazio je svog konzervativnog protivnika s rekordnom razlikom u glasovima i postao prvi muslimanski čelnik britanske prestonice.

SADIK KAN 5

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net