Recent Posts

Fatih Terim objavio prvi spisak za Evropsko prvenstvo

Fatih Terim 1ISTANBUL– 21. maj 2016. godine subota- 21. 05. 2016- 11 : 59h Fatih Terim objavio prvi spisak za Evropsko prvenstvo u poslednjem trenutku oglasio se i – Fatih Terim. Selektor Turske kasno sinoć objavio je prvi spisak potencijalnih kandidata za nadolazeće Evropsko prvenstvo, koje će od 10. juna do 10. jula biti odigrano u Francuskoj. Terim se odlučio da na listu uvrsti čak 31 ime, a ono što se može zaključiti već na prvo gledanje jeste da se prekaljeni strateg odlučio za već proverene snage.

Jedini igrač koji trenutno nedostaje je štoper Bajera iz Leverkuzena Omer Toprak, dok će udarne igle ovog sastava biti Arda Turan iz Barselone, Hakan Čalhanoglu iz Bajera, Bešiktašov Gokan Tore i Burak Jilmaz iz Peking Guoana.

Fatih Terim 2Fatih Terim je na prvom spisku postavio i četvoricu golmana– Babakan, Kivrakm Tekin i Vural, od kojih će jedan na kraju sigurno otpasti. Defanzivnu liniju predvodiće tandem iz Fenerbahčea Erkin – Gonul, potom i dvojac iz Galatasaraja Kaja i Balta.

U sredini terena komandovaće Čalhanoglu, zajedno sa Selčukom Inanom, Ardom Turanom, Mehmetom Topalom i Nurijem Sahinom, koji je poziv dobio uprkos čestim povredama koje ga sve više muče. U samoj ofanzivi turskog sastava biće Jilmaz, dokMevlut Erdinč i Čenk Tosun imaju daleko manje internacionalnog iskustva.

Fatih Terim 5Najveće iznenađenje na spisku je poziv mladog Emrea Mora, koji je pažnju selektoru skrenuo dobrim igrama u Nordsjilandu.

Turska se nalazi u Grupi D zajedno sa Hrvatskom, Češkom i važećim prvakom Starog Kontinenta, Španijom.

GOLMANI

Volkan Babakan (Bašakšehir)
Onur Redžep Kivrak (Trabzon)
Harun Tekin (Bursa)
Ali Sašal Vural (Eskišehir)

ODBRANA

epa04917159 Turkey's Burak Yilmaz (R) celebrates his goal with head coach Fatih Terim during the UEFA Euro 2016 Group A qualifying round match between Turkey and the Netherlands in Konya, Turkey, 06 September 2015.  EPA/TOLGA BOZOGLU

Serdar Aziz (Bursa)
Hakan Balta (Galatasaraj)
Čaner Erkin (Fenerbahče)

Gokan Gonul (Fenerbahče)
Ismail Kojbaši (Bešiktaš)
Sener Ozbajrakli (Fenerbahče)
Ahmet Čalik (Genčlerbirligi)
Čaglar Sojunču (Altinordu)
Semih Kaja (Galatasaraj)
Mahmut Takdemir (Bašakšehir)

 

SREDINA

Hakan Čalhanoglu (Bajer Leverkuzen)
Selčuk Inan (Galatasaraj)
Junus Mali (Majnc)
Jasin Oztekin (Galatasaraj)
Oguzan Ozjakup (Bešiktaš)
Alper Potuk (Fenerbahče)
Emre Mor (Nordsjiland)
Olčaj Šahan (Bešiktaš)
Nuri Sahin (Borusija Dortmund)
Volkan Šen (Fenerbahče)
Mehmet Topal (Fenerbahče)
Ozan Tufan (Fenerbahče)
Arda Turan (Barselona)
Gokan Tore (Bešiktaš)

NAPAD

Burak Jilmaz (Peking Guoan)
Mevlut Erdinč (Gengan)
Čenk Tosun (Bešiktaš)

Fatih Terim 6

 

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net