Recent Posts

Nejlu Šipčanin stipendiraće kompanija “Ktitor”

Nejlu Šipčanin

Nejlu Šipčanin stipendiraće kompanija “Ktitor”

Danas je  u novopazarskom naselju Jaklja, vlasnik kompanija “Ktitor”  Milija Milosavljević posetio   porodicu Šipčanin  i sa starateljem devojčice Nejle Šipčanin potpisao ugovor o stipendiji. Kompanija “Ktitor”   stipendiraće malu Nejlu sa 250 evra mesečno a ovaj iznos   će  biti još veći kada Nejla krene u prvi razred.

“Ktitor”

Devojčica Nejla Šipčanin (4),  iz Novog Pazara  je u udesu krajem aprila izgubila sestru Lejlu (2), majku Binaidu (26) i nanu Ajku (50), a  otac Amel je teško povređen.

Nejlu Šipčanin 2

“Ništa ovoj porodici ne može kompenzovati gubitak najmilijih i svi bismo mi voleli da se ovakve tragedije ne dešavaju. Međutim, bitno je da se društvo nađe ovim ljudima kako bi lakše prošli kroz sve i ublažili im druge muke koje imaju. Apelujem na uspešne ljude iz ovog kraja da pomognu ovoj, ali i drugim porodicama kojima je pomoć potrebna”, rekao  je vlasnik  kompanije “Ktitor”, Milosavljević.

Nejlu Šipčanin 3

Osim gospodina Milosavljevića u poseti maloj Nejli i njenom ocu Amelu došao je i Marko Vučinić (13) iz sela Vuča kod Leposavića. Marko Vučinić je mališan koji je u saobraćajnoj nesreći 2014. godine ostao bez cele porodice, oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7).

Nejlu Šipčanin 6

Ovaj mališan je nakon što je  čuo za tragediju u kojoj je Nejla ostala bez majke, sestre i bake,  sakupljao novac od svoje stipendije i danas joj je poklonio 500 evra.
Porodicu Šipčanin osim ovih divnih hunanih ljudi ,  danas su obišli i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem.

“Ktitor” 1

Mahmutović i predstavnici lokalne samouprave. su obećali da će uskoro početi isplata za naknadu štete koju je porodica Šipčanin pretrpela u velikim martovskim poplavama koje su zadesile  grad Novi Pazar , a u kojima im je deo kuće toliko oštećen da će morati da se ruši.

“Ktitor”  2

Otac male Nejle, Amel Šipčanin, koji se  polako  oporavlja posle teške saobraćajne nesreće , zahvalio se na pomoći koja je njegovoj porodici potrebna dok traje njegov višemesečni oporavak. Amelu  su u udesu slomljene butna  kost, karlica i četiri rebra.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net Tekst i fotografije- Novi Pazar Senad Senko Župljanin

“Ktitor” 3

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net