Recent Posts

Fener blizu krova Evrope

Fener 1ISTANBUL 15. maj 2016. godine subota- 15. 05. 2016- 11: 39h Fener a to se osjeća u jedinom gradu na planeti koji se nalazi na dva kontinenta i da se sa Bosfora gleda na “basket krov” Evrope. Za evroligašku titulu, večeras u “Mercedes benc areni” (20.00), boriće se CSKA kao jedan od najboljih u historiji sa šest trofeja, i turski Fener. Kluba sa armiom od preko 40. miliona navijaca i koji je preporođen od dolaska Željka Obradović. Svi na planeti očekuju veoma dobru utakmicu u finalu koje je, po mnogima, bilo očekivano. CSKA i Fenerbahče će se sastati večeras u Berlinu od 20 časova, a prije toga za treće mjesto će igrati Laboral i Lokomotiva od 17h.

Fener 2Mi smo već izabrali tim, “kanarince” sa aziske strane grada na Bosforu ili Stambola ili Istanbula u 78. milionskoj Turskoj. Željko Obradović, najtrofejniji evrospki trener, večeras u Berlinu boriće se sa Fenerbahčeom protiv CSKA za trofej Evrolige.

Predsjednik kluba iz Istanbula Aziz Jildrim, prezadovoljan onim što je Obradović već napravio sa Fenerom, ponudiće mu novi ugovor.

Čelni čovjek Fenerbahčea otkrio je milionskom dnevniku “Hurriyet” da će Žocu biti ponuđen trogodišnji ugovor i da očekuje da će ga on prihvatiti i vrlo brzo potpisati.

Fener 3To znači da bi trofejni srpski trener trebalo da ostane na klupi Fenera do 2020. godine, budući da mu sadašnji, važeći ugovor ističe u maju 2017. godine.

Obradović će, u slučaju da produži saradnju, imati nove izazove pred sobom. Od Obradovića zahtjeva se da budući tim gradi na mladim talentima, bilo iz Turske ili Evrope. To će značiti manja ulaganja u odnosu na ogromni novac koji je potrošen u protekle tri sezone.

Rezultat nije izostao, jer Fener drugu godinu zaredom igra na Fajnal foru Evrolige, a ove sezone ima šansu i da osvoji pehar.

Željko Obradović bio je na velikim mukama u meču protiv Laboral Kuće, koja je iz uloge autsajdera (ako tako nešto, uopšte, postoji na Fajnal foru) došla na prag trijumfa i plasmana u finale.

Fener 5Fenerbahče je u poslednjem minutu nadoknadio četiri poena zaostatka i onda u produžetku dotukao uzdrmanog rivala – 88:77 (72:72).

“Tražio sam petoricu igrača, da igraju kao što smo igrali cijele sezone”, osvrnuo se Obradović na probleme u trećoj i delu četvrte četvrtine. Sve su na licu mjesta posmatrali i reporteri regionalnog portala http://ibalkan.net.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net