Recent Posts

Drugo polufinale 61 Eurosonga, poznati svi finalisti

Drugo polufinale 1STOKHOLM- 13. maj 2016. godine petak- 13. 05. 2016 – 07: 29h Drugo polufinale i poznati su svi finalisti 61. Eurosonga. Na sceni Globen Arene u Stockholmu završeno je i drugo polufinale Takmičenja za pjesmu Eurovizije. Osim 20 zemalja koliko ih je prošlo zahvaljujući nastupima u jednom od dva polufinala, u finalu će nastupiti ‘sigurni finalisti” odnosno predstavnici ‘Velike petorke’.

Osim 20 zemalja koliko ih je prošlo zahvaljujući nastupima u jednom od dva polufinala, u finalu će nastupiti „sigurni finalisti’, odnosno predstavnici ‘Velike petorke’ –Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Francuska, Italija i Njemačka– uz Švedsku, zemlju domaćina.

Drugo polufinale 2U drugome polufinalu, održanom večeras, u finale su se plasirale Latvija, Gruzija,Bugarska, Australija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva i Belgija, piše http://ibalkan.net

Prvo polufinale, održano u utorak, prošli su Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska,Mađarska, Hrvatska, Austrija, Armenija, Češka, Cipar i Malta.

Na natjecanju su sudjelovale ukupno 42 zemlje.

Pjesme različitih kvaliteta i karaktera i ovo veče predstavljene su milionskoj publici širom Euvrope, ali i u Australiji i Americi.

Drugo polufinale 3Ovo je već druga godina kako se Australija takmiči na Eurosongu. Australija je postala, praktično, neodvojiv deo Evrosonga. Na udaljenom kontinentu se sada vesele i navijaju u cik zore…

Najveća favoritkinja ovogodišnjeg Eurosonga, Jamala iz Ukrajine, plasirala se u finale koje će biti održano u subotu 14. maja.

Inače, tokom trajanja prijenosa druge polufinalne večeri, postavljeno je preko 270.000 tweetova, što je rekord ovog takmičenja.

Srpska pevačica je izvela numeru “Goodbye (Shelter)” pod brojem šest.

Drugo polufinale 4Sanju su na sceni pratili prateći vokali, kao i baletski igrač. Kad su u pitanju države sa prostora bivše Jugoslavije, Srbija se jedina večeras radovala. Ispala je Slovenija, kao i, što je mnoge iznenadilo, Makedonija, koju je predstavljala Kaliopi.

Deset takmičara, koje izabere stručni žiri i publika, pridružiće se u finalu u subotu 14. maja predstavnicima Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, ali i direktnim finalistima Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj, i domaćinu Švedskoj.

Od ove godine izmenjen je način glasanja. Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12.

Gledaoci će glasati putem mobilnih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju. Prezenteri iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program kao i svake godine, i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Drugo polufinale 6

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net