Recent Posts

Dušan Duda Ivković se vraća u AEK

Duda 1ISTANBUL- 9. maj 2016. godine 09. 05. 2016 – 21: 19h Prema informacijama regionalnog portala http://ibalkan.net AEK želi doskorašnjeg trenera Anadolu Efesa. Proslavljeni košarkaški stručnjak i bivši selektor reprezentacije Srbije  mogao bi da se vrati na mjesto uspjeha i ponovo sedne na klupu grčkog sastava iz Atine.

Doskorašnji trener Anadolu Efesa Dušan Ivković sigurno neće morati da brine za novi angažman ukoliko odluči da nastavi sa radom u narednoj sezoni. Proslavljeni stručnjak već se nalazi na meti pojedinih evropskih klubova, a prvi je u red stao atinski AEK.

Duda 2Vlasnik AEK-a Makis Angelopulos počeo je sa pravljenjem planova za narednu sezonu, a aktuelni trener Jure Zdovc neće moći da računa na ostanak jer u klubu smatraju da Slovenac nije donio željene rezultate.

Zbog toga su se u AEK-u okrenuli Dušanu Ivkoviću koji je već vodio atinski sastav od 1999. do 2001. godine. Sa Dudom na čelu AEK je osvojio “Saporta Kup” i dva trofeja u grčkom Kupu, zbog čega u Atini vjeruju da je Duda pravo rešenje.

Dušan Ivković je kao trener osvojio dvije Eurolige i jedan Eurokup, računajući samo dva najkvalitetnija takmičenja u Evropi, a pored toga ima još 16 trofeja osvojenih u bivšoj Jugoslaviji, Rusiji, Grčkoj i Turskoj.

Duda 4Dušan Ivković se nedavno rastao sa Andolu Efesom, ali je AEK već sada veoma zagrejan za potpis ovog iskusnog stručnjaka. Atinski klub će vjerovatno biti eliminisan od Olimpijakosa u plej- ofu.
 
Poslije sastanka u klubu zaključeno je da Zdovc nije donio potrebno unapređenje elipe uprkos dobrom budžetu. Vjerovatno ovakvoj odluci ide u korist i incident na meču protiv Olimpijakosa.
 
Kako piše  mediji iz Atine i Soluna, Ivkoviću da prostor da radi sa mladima i da od njih napravi igrače koji će da nose klub.
 
Kao pozitivnu stvar u ovom mogućem transferu navodi se da Duda voli Atinu i da je već uspešno vodio AEK. Videćemo kako će se ova priča dalje razvijati.
 
Po svemu sudeći Dušan Ivković neće biti dugo bez posla. Iskusni stručnjak je nedavno raskinuo saradnju sa Efesom, ali su prve ponude za novi angažman brzo stigle na njegovu adresu.
Duda 3

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net