Recent Posts

Prognoza i vrijeme 9 Maj

Prognoza 1ISTANBUL 9. maj 2016. godine 09. 05. 2016 – 08: 19h- Vremenska prognoza i vrijeme u BiH za 09. Maj.U ponedeljak (09.05.) prema sinoptičkim kartama očekuje se više sunčanih sati i relativno stabilno vrijeme. Suho i stabilno zadržat će se i u naredni ponedjeljak ali već od utorka pa do kraja prognoziranog perioda moguće su nove padavine. Temperature će biti nešto veće i nerijetko će prelaziti dvadeseti podiok.
Biometeorološka prognoza
 
ponedeljak, 09.05.2016.
Uz povoljnije biometeorološke prilike, stabilnije vrijeme i porast temperatura, većina populacije će se osjećati bolje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Moguće je da povremeni pljuskovi pokvare ugođaj.
 
Prognoza 3utorak, 10.05.2016.
Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba biće slabije izražene. Savjetujemo Vam da dan provedete u prirodi, pri tome bi povremeni pljuskovi mogli djelimično pokvariti ugođaj.
 
Stanje na putevima
Prognoza 4
Prema informacijama kojim raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog radova na redovnom održavanju tunela “Vis”, “25.novembar” i “Grab” na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Tarčin, saobraćaj se u sva tri tunela odvija jednom tunelskom cijevi-dvosmjerno. Ovakav režim saobraćaja potrajat će do 14.05. do 24 sati. Podsjećamo da su na istoj dionici A-1 (u mjestu Treševine)u toku sanacioni radovi, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz ograničenje brzine. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, od danas se za saobraćaj zatvara petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16. Danas počinju deminerski radovi na dionici magistralnog puta M-1.8 Orašje-Lončari, zbog čega će u vremenu od 08 do 16 sati dolaziti do povremenih obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta. Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bugojno-Kupres, Kladanj-Olovo, Bosansko Grahovo-Livno, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most. Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.
Prognoza 2

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net