Recent Posts

Gradsko veće Novog Pazara proglasilo Dan žalosti

Dan žalosti 5NOVI PAZAR 30: 04 2016– 19: 57: 10- Gradsko veće Novog Pazara proglasilo je subotu, 30. april za Dan žalosti zbog pogibije Lejle Šipčain (2), njene majke Binaide Muratović (26) i nane Ajke Šipčanin (50) u saobraćajnoj nesreći.

Na krivini u mestu Jaćimov krš, gde se dogodila tragedija i ranije su se događale teške saobraćajne nesreće uglavnom zbog neprilagođene brzine. Prema nezvaničnim informacijama, jedno od vozila je i ovoga puta prešlo preko pune linije, na suprotnu stranu i izazvalo direktan sudar. Najverovatnije se radilo o prebrzoj vožnji, a tek kada istraga bude završena znaće se ko je vinovnik tragedije.

Odluka o proglašenju Dana žalosti je doneta na vanrednoj sednici Gradskog veća, a mediji uopšte nisu bili upoznati da će sednica biti održana, niti da su većnici doneli takvu odluku.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica dužna su da zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja, kao i da sve sadržaje zabavnog karaktera prilagodjavaju Danu žalosti.

Dan žalosti 4Devojčica, majka i baka nalazile su se u “zastavi 101” koja se u mestu Jaćimovo kamenje, na deonici puta od Štavlja ka Sjenici, direktno sudarila sa vozilom “folksvagen pasat” kojim je upravljao A. K.

Od siline udara Ajka, Binaida i mala Lejla su nastradale na licu mesta, dok je Amel Šipčanin teško povređen.

On je prebačen u Zdravstveni centar u Užicu, a prema poslednjim informacijama je van životne opasnosti.

Lejla, Binaida i Ajka ukopane su danas na novopazarskom groblju Gazilar.

Šipčanin je prevezen u Zdravstveni centar u Užicu, a prema poslednjim informacijama je van životne opasnosti.
 Dan žalosti 7Vozač pasat A. K. je lakše povređen. Nakon ukazane pomoći je saslušan u policiji, a sjeničko tužilaštvo mu je odredilo pritvor.

– Zadržavanje do 48 časova mu je određeno zbog mogućeg uticaja na svedoke, reakcije javnosti i nesmetanog vođenja istrage – objašnjava javni tužilac Nurija Rožajac.

Osim njega, u vozilu su se nalazili i K. Z, kao i E. K. koji je zadobio teške povrede. I on je transportovan u Užice, gde je smešten na Ortopediji i nije životno ugrožen, dok su K. Z. konstatovane lakše povrede.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Tekst i Foto-  Senko Župljanin

Dan žalosti 3

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net