Recent Posts

Prvi Maj uz roštilj ali kišobran je obavezan

sarajevo-kisaSARAJEVO– 29: 04 2016– 11: 57: 10- Prvi Maj uz roštilj kišobran je obavezan. Kišni talas koji je posljednjih nekoliko dana zahvatio područje naše zemlje trebao bi proći do petka, a prvomajski praznici proteći u znaku lijepog vremena, kazao je za naš portal http://ibalkan.net Željko Majstorović, klimatolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. Ipak, mogući su i povremeni pljuskovi.
 
Ko je planirao i roštilj za Prvi maj, a i uskršnji izlet u prirodi, pošto oba praznika padaju u nedelju, izgleda da mu planovi neće poći za rukom jer meteorolozi za taj dan najavljuju obilne padavine.
 
Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od sutra, pa do sledeće srede očekuje nas nestabilno vreme s čestim pljuskovima.
 
Iako će tokom tog perioda biti i sunčanih intervenala, u nedelju, nažalost, neće biti tako. Za Uskrs u skoro celoj Srbije padaće kiša.
 
Vremenske 2Najviša dnevna temperatura biće oko 18 stepeni, dok će u jutarnjim satima biti znatno hladnije, pa ko krene na uranak neka se dobro obuče.
 
U ponedeljak će biti još hladnije, oko 14 stepeni, a očekuju se i padavine.
 
Do kraja perioda – do 3. maja, meteorolozi najavljuju promenljivo i nestabilno vreme, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura oko prosečnih vrednosti, uglavnom od 15 do 20 stepeni.
 
Temperature u Sarajevu će se kretati oko 20 stepeni Celzijusa, dok će iste u dolini Neretve iznositi i do pet stepeni više.
 
Sunačno 3“Danas i sutra će biti nešto hladnije, a kišni talas u mediteranskom dijelu naše zemlje proći će već sutra, dok će se u Sarajevu to desiti u petak. Međutim, proslavu Prvog maja može omesti i povremena kiša, pa onima koji odlaze na višednevno putovanje savjetujemo da ponesu kišobrane“, poručio je Majstorović.
 
Ako ste mislili da je za roštilj dovoljno znati kako da zapalite vatru, prevarili ste se. Svako ko je ikada pekao roštilj zna da je to čitava nauka.
 
Prema prognozi meteorologa za predstojeće praznike u BiH će biti nestabilno vreme. Za Prvi Maj i Uskrs– pljuskovi s grmljavinom!
 
Dodajmo kako prognoze ipak predviđaju lijepo vrijeme za ovo doba godine.
 
“Moguća je određena prisutnost vlage, ali sve u svemu očekujemo vrijeme za uživanje“, istakao je klimatolog u kome se i te kako vjeruje u BiH.
danas 2

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net