Recent Posts

Rasim Ljajić, zadovoljan ići će se u koaliciju u Novom Pazaru

Novom Pazaru 1NOVI PAZAR– 27: 04 2016– 09: 57: 10- Rasim Ljajić je zadovoljan i rezultati su jasni, ali nova vlast u Novom Pazaru ne može bez dodatne matematike. Vodeća Sandžačka demokratska partija ići će u koaliciju sa srpskom listom koju predvode naprednjaci, potvrdio je osnivač te partije Rasim Ljajić, ali i njeni čelni ljudi. Za većinu im nedostaje jedan odbornik.

Rasim Ljajić kaže da je zadovoljan rezultatima izbora u Sandžaku, napominjući pritom da će u koaliciju u svim opštinama sigurno ići sa Srpskom naprednom strankom, ali i da će razgovarati sa svim ostalim strankama.

Novom Pazaru 2Osnivač SDP-a Rasim Ljajić zadovoljan je, kako kaže, pobedom nad Ugljaninom i Zukorlićem na svim biračkim mestima.

“Iskreno bih mogao da kažem da smo mi očekivali i veći izborni rezultat i veću razliku od one koju smo stvorili. Ali i ova izborna pobeda nam daje mogućnost da formiramo vlast i u narednom četvorogodišnjem periodu. Mi imamo dogovor sa SNS-om da u svim opštinama, i u Sandžaku, pravimo skupštinsku većinu”, ističe Ljajić.

Beograd, 19. novembra 2013 - Potpredsednik vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajic izjavio je danas u intervjuu Tanjugu da je tim Srbije koji ce voditi proces po tužbama Srbije i Hrvatske za genocid pred Medunaordnim sudom pravde u Hagu spreman, kao i strategija vodenja procesa, a da su u svrhu jacanja tima angažovani i najbolji medunarodni strucnjaci. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Koliko smo glasova osvojili, činjenica je da jesmo zadovoljni. Naša partija u sandžačkim gradovima osvojila je oko 29.000 glasova, SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina oko 25.000, a BDZS Muamera Zukorlića oko 20.000 glasova. U Novom Pazaru odneli smo ubedljivu pobedu, takođe i u Prijepolju, a u Tutinu smo napravili ozbiljan pomak. Dakle, rezultati su dobri, mada sam mislio da ćemo imati veći broj glasova- kaže Ljajić.

Pregovori mogu da počnu. Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek, koji će u novom gradskom parlamentu imati tri odbornika, negira da traži mesto gradonačelnika. Ne isključuje mogućnost razgovora sa liderima dve stranke u opoziciji, Ugljaninom i Zukorlićem

Novom Pazaru 6“Očekujemo pozive svih političkih aktera izbora, da razgovaramo o budućoj vlasti u Novom Pazaru. SNP neće ići u vlast po svaku cenu”, ističe Đerlek.

Novi Pazar pamti najrazličitije koalicione dogovore. Do sada, samo Zukorlićeva Bošnjačka demokratska zajednica nije bila na vlasti.

“Onog trenutka kada dođe do eventualnih razgovora, znaćemo kakve su mogućnosti dogovora sa jednim ili sa drugim. U svakom slučaju nećemo tražiti dogovor po svaku cenu, uopšte se ne bojimo ni opozicionog rada”, navodi Muamer Zukorlić.

Iz Stranke demokratske akcije, nakon izbora oglasili su se saopštenjem u kome stoji da izbori, sa gledišta manjina, nisu demokratski, fer i regularni, ali da su Bošnjaci svojim glasovima dali doprinos demokratskim procesima.

 Lokalni parlament ima 47 odbornika. Sandžačka demokratska partija dobila je 18 mandata, Ugljanin 11, Zukorlić 10, a koalicija oko naprednjaka imaće pet odbornika.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Tekst i Foto-  Senko Župljanin

Novom Pazaru 5

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net