Recent Posts

Jusufović: SDP otvorena za razgovore o koalicionoj saradnji sa svim partijama

Jusufović

NOVI PAZAR – 26: 04 2016– 15: 45: 10- Danas je član predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović rekao da je ova stranka otvorena za razgovore o koalicionoj saradnji sa svim partijama koje su osvojile odborničke mandate. Mirsad Jusufović je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da su lider naprednjaka Aleksandar Vučić i osnivač ove partije Rasim Ljajić dogovorili danas u Beogradu koaliciju u svih šest sandžačkih opština.

“Ko će nam biti partneri u Novom Pazaru i u ostalim opštinama zavisi pre svega od tih partija, jer mi ne želimo da pravimo koalicije koje su truli kompromis i koje se zasnivaju na demagogiji. Želimo koalicije sa ljudima koji imaju realnu snagu iza sebe“, rekao je Jusufović.

Na pitanje prestavnika “sedme sile” o tome koliko je realno da Bošnajčka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) bude deo vlasti u Novom Pazaru? Jusufović je odgovorio, da će do kraja ove nedelje razgovarati sa njima, ali i sa predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Sandžačke narodne partije (SNP).

“Na osnovu tih razgovora ćemo doneti zaključak sa kim možemo da napravimo najbolji tim koji će raditi dan i noć za ovaj narod i nastaviti ovo što smo mi radili do sada. Muamer Zukorlić se tokom kampanje preporučivao Vučiću, a nije poznato da li oni sada vode neke razgovore i da li će oni imati posledice na lokalne koalicije“, rekao je Jusufović.

SDP 1

MIRSAD JUSUFOVIĆ ŠEF IZBORNOG ŠTABA SDP

Član predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović rekao je danas  istakao da očekuje da će lokalni izbori u Sjenici biti poništeni i ponovo raspisani, jer su, zajedno sa BDZS, Samostalnom SDA i Srpskom naprednom strankom, pokrenuli prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji zbog brojnih neregularnosti.

“Ljudi su bili pod velikim pristiskom, bilo je tuče na biračkim mestima, gde je policija slabo ili retko reagovala. Nelogični rezultati na pojedinim biračkim mestima, ali i velika razlika u broju glasačkih listića na lokalnim i republičkim izborima, ukazuju na kradju izbora i malverzacije“, rekao je Jusufović.

Potom je dodao da su zadovoljni rezultatima lokalnih izbora u Tutinu, gde su osvojili preko hiljadu glasova više ove godine sami, nego na prošlim izborima u koaliciji sa tri stranke.

Jusufović je ocenio da je SDP ubedljivo najjača bošnjačka politička opcija u Sandžaku, a kao dokaz naveo rezultate glasanja bošnjačkih iseljenika koji žive u Turskoj, gde su sami osvojili više glasova od BDZS i SDA zajedno.

On je ponovio da je ova partija u sandžačkim gradovima osvojila oko 30.000 glasova, SDA Sandžaka oko 25.000, a BDZS oko 20.000 glasova.

“Ovi rezultati pokazuju da niko nema tapiju na bošnjaštvo, kao ni pravo da kaže da je on jedini legitimni predstavnik Bošnjaka. Ako već pričamo o tome, onda je SDP kao najveća i najjača partija to više od svih, ali mi ne negiramo ni prava drugih da se bore za prava Bošnjaka u Srbiji. Očekujemo da će se u narednom periodu svi više boriti za bošnjačka prava, nego za svoje pozicije i skupljanje jeftinih političkih poena “, rekao je Jusufović.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Tekst i Foto-  Senko Župljanin

SDP 3

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net