Recent Posts

KUM MU DOŠAO GLAVE: Dušan Ivković više nije trener Efes Anadolu

Efes 1ISTANBUL – 25: 04 2016– 21: 55: 10- Trofejni košarkaški stručnjak Dušan Ivković dobio je otkaz u Efesu poslije poraza od Fenerbahčea u gradskom derbiju, a poslije takvog poteza uprave “udario“ je na predsednika kluba Tunčaja Ozilhana.
 
Iskusnom košarkaškom stručnjaku predstavnici kluba saopštili su da više ne računaju na njegove usluge nakon što je Efes Anadolu pretrpio šesti poraz u turskom prvenstvu. Uprkos tome što su i poslije ovog poraza i dalje prvi na tabeli, klub je želio rastanak.
 
Ekipa Dušana Ivkovića je u nedelju poražena od Fenerbahčea, koji vodi njegov kum Željko Obradović, rezultatom 73:69, a Efes je već ranije ispao iz Eurolige. Oni su eliminisani u TOP16 fazi ovog takmičenja.
 
Efes 3“Zahvaljujemo se na svemu što je učinio za klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere”, navodi se na oficijelnom sajtu Efesa.
 
Dušan Ivković je 2014. godine preuzeo Efes Anadolu, a prije toga vodio je reprezentaciju Srbije, Olimpijakos, Dinamo iz Moskve, CSKA i mnoge druge timove.
 
72-godišnji trener je u svojoj karijeri osvojio i dve titule u Euroligi. Ekipu će do kraja šampionata voditi Ahmet Čaki.
Dušana Ivković je na konferenciji poslije poraza od Fenerbahčea a kao ekskluzivitet su imali i reporteri regionalnog portala http://ibalkan.net a sve je objavio “harizmaticni Duda”, da više nije trener kluba. On je rekao da više ne može da radi pod pritiskom i konstantnim kritikama vlasnika Efes Anadola.
Efes 4
Stručnjak iz Beograda je uprkos svemu, poželio sve najbolje ekipi Efesa u nastavku sezone, kao i predsjedniku kluba: “Gospodin predsjednik mi je rekao da neću moći da nastavim da obavljam funkciju ako ne pobjedim u ovom meču. Ja sam srećan čovjek, ponosan i dobro se osjećam. Sa svima sam ovde imao dobar odnos. Poštujem predsjednika, ali on ovdje forsira neki “feudalni sistem”. Tako mi je jednom prišao i rekao: ’Čestitam treneru, izgubili smo od ekipe koja ima manji budžet od nas“, rekao je Ivković poslie odluke uprave, a prenose turski mediji.
 
KUM MU DOŠAO GLAVE: DUDA IVKOVIĆ DOBIO OTKAZ!
Efes 2

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net