Recent Posts

Preminuo legendarni Prince

Prince

ODLAZAK LEGENDE -PREMINUO PRİNCE  

Glazbenik punog imena Prince Rogers Nelson pronadjen je mrtav na svom imanju u Minnesoti u jutarnji satima, potvrdili su izvori za američki portal TMZ

Prince je umro u 58. godini života. Krajem prošloga tjedna, hitno je hospitaliziran zbog, kako su rekli njegovi prijatelji, gripe. U petak mu je naglo pozlilo u privatnom zrakoplovi kojim je putovao na koncert, piše TMZ . Zrakoplov je tada hitno sletio u Illinois.

Prince 1

Oko 16 sati, po našem vremenu, na imanju glazbenika viđena je policija i mrtvozornik. Izvori su  potvrdili da se radi o Princeu.

Podsjetimo, Prince je prije šest dana iznenada završio u bolnici nakon što je njegov avion prisilno sletio. Njegov glasnogovornik tada je rekao da je glazbenik obolio od gripe, zbog koje je morao potražiti hitnu liječničku pomoć.

Dan nakon izlaska iz bolnice na Twitteru je objavljivao fotografije s drugog koncerta. Tada nije zapjevao, no okupljenima je rekao: “Pričekajte nekoliko dana prije nego što se počnte moliti”.

Na Instagram profilu njegovih obožavatelja u nedjelju je osvanula fotografija legendarnog glazbenika kako vozi bicikl. Iako nije sigurno da je fotografija nova, ulijevala je nadu obožavateljima da je s njim sve u redu.

Prince  3

Dobitnik 7 Grammy nagrada posljednjih je nekoliko tjedana patio od simpotma gripe, no vjerovalo se da se oporavlja, sve dok mu nije pozlilo krajem prošloga tjedna. U bolnici je tada proveo ti sata te je pušten na kućnu njegu.

Posljednji put je viđen na u javnosti na koncertu u Minnesoti u subotu. Došao je,kako su pisali mediji , kako bi potvrdio da je dobro, jer se pročulo da je dan ranije bio u bolnici u lošem stanju. Okupljenima je navodno poručio: ‘Još nekoliko dana ne trošite molitve na mene’.

Prince je rođen 1958. godine u Minnesoti, a svoju glazbenu karijeru započeo je već u 8. godini, kada je počeo pisati vlastite pjesme. Nakon što je snimio nekoliko pjesama sa svojim nećakom u sklopu grupe 94 East, 19-godišnji Prince snimio je nekoliko demo singlova. 1978. godine, izdao je svoj prvi samostalan album naziva ‘For You’ s menadžerom Owenom Husneyjem. Proslavio se ’80-ih godina, albumima “1999”, “Purple Rain” i “Sign O’the Times”, a tijekom karijere prodao je više od 100 milijuna albuma

Prince  4

http://ibalkan.net/

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net