Recent Posts

Ljajić o izborima

Ljajić

ISTANBUL-  Printani mediji u okruženju su prepuni pisanja 0 najznačajnijim izborima do sada održanim u Srbiji. Sumirano je od strane medija koji su u kontaktu sa liderom SDPS Rasim Ljajićem da će “parlamentarni izbori biti vrlo neizvesni”. U fokusu medija su prvo izbori u Sandžaku i oni će biti najznačajniji do sada za ovaj dio Srbije.

Građani, kako je rekao lider SDPS Rasim Ljajić biraće između “demokratsko- građanske opcije” SDPS-a i “klerikalno- nacionalištičke opcije” ili lidera SDA Sulejmana Ugljanina i BDZ Muamera Zukorlića.

Ljajić je uveren da će Ugljanin i Zukorlić, ako budu mogli, nakon izbora ući će  u koaliciju, jer, kako je rekao, njihove platforme su potpuno identične a sve prenose i mediji iz susedne Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

”Ko bude glasao za SDA, kao da je glasao za Zukorlića i ko glasa za Zukorlića, kao da je glasao za Ugljanina” izjavio je Ljaljić  a sve su prenijeli printani mediji u okruženju.

Ljajić 3

Lider SDPS Rasim Ljajić je podsetio je da njegova stranka u Sandžaku nastupa samostalno, a ne u koaliciji sa SNS, kao što je to slučaj na republičkom nivou, jer je procenjeno da će na taj način imati više glasova.

Ljajić je kazao da se, prvi put, ne usuđuje da prognozira rezultate parlamentarnih izbora jer je, kako je objasnio, za četiri- pet lista neizvesno da li će preći cenzus.

Mediji su popratili i poslednje nastupe Lider SDPS Rasim Ljajić koji je bio u Sjenici i na Pesteru. “Evidentno je da su energija i snaga Sandžačke demokratske partije nezaustavljivi. Da je pobeda još izvesnija siguran sam nakon završnih konvencija u Tutinu i Sjenici. Slika Sjenice i Pešteri bila bi drugačija da vlast u ovoj opštini nisu preoteli oni koji su nas spriječili u razvoju i realizaciji infrastrukturnih projekata”, rekao je lider SDP Rasim Ljajić na završnoj konvenciji liste “Za evropsku Sjenicu”.

Turski mediji su kao i regionalni portal http://ibalkan.net bili na licu mesta i najavili da su osim lidera SDPS Rasima Ljajića aktivni i brojni drugi članovi stranke.

Ljajić 2

“Članovi Foruma mladih, koje je  lider Rasim Ljajić posebno pohvalio,  u prepunoj velikoj sali restorana “Vesna”, koja je pak bila premala da primi sve koji podržavaju politiku SDP-a, prisutne su upoznali sa problemima mladih, ali i neiskorišćenim potencijalima te opštine” stoji u izveštajima medija sa terena.

U ime žena Sjenice, i problema sa kojima se susreću govorila je članica Foruma žena SDP Belma Talović. Ona je između ostalog kazala da je i politika te partije postavljanje žena na odgovorna mesta, te rešavanje problema u lokalnim zajednicama sa kojima se one susreću.

Razvoj Sjenice zaustavljen je na brutalan način prije dvije i po godine kada je SDP izbačena iz vlasti, rekao je nosilac liste “Za evropsku Sjenicu” Muriz Turković, uvjeren da će se tamo gdje se stalo nastaviti uz pomoć Vlade, i prijateljskim odnosima koje sa uglednim državnicima ima njihov lidera Rasim Ljajić.

Autor i Foto: Senko Župljanin

Ljajić 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net