Recent Posts

HIČ´TI

Vallhi i ne znam što ide u tu školu. Videlj ti , ona mu tašna prazna…salj cigare i upaljac. Hič´ti , žihmi sve, on izgljeda našo devojku. Šucur ga majki…ene , zaboravih da mu dam para.
Hič´ti
HIČ´TI
Priče iz mog sokaka
Rečkoooo, dobro mi te srelo, sačekaj me ! De si navrljio, de hitaš ? Rečkooo, zaboravio si nešto.
Odjekivao je Ifetin glas niz sokak. I ja se nadjem u “u poso “. Izeletim vani da vidim šta će bit´ . Slutim da ću se nasmijat. Kad ono  Ifeta drži cigare i trči za sinom .
– Rečkoooo, eve ti ove cigare . Nosi ih tom drugu . Opet ih je zaboravio kod nas ! Rečkoo!
Rečko malo ljutit, ubacuje kutiju cigara u školsku torbu i ode .
-Šta bi to Ifeta, pitam je ?
-Šta će bit ?! Ada Rečko se propušio, a krije. Svaki put kad mu nadem cigare , velji da su od vašeg Aladina. Evo ih zaboravio i dadoh mu ih.
-Ifeta, odkuda znaš , možda i nisu njegove !?
– Jok no nisu… ene sam ga jedva probudila da ide u školu…po cijelu noć na kompjuter i cigara, moja ti. Ovo danas svakoje pomahnitalo pa i ovo moje…dobro ga srelo.
Vallhi i ne znam što ide u tu školu. Videlj ti , ona mu tašna prazna…salj cigare i upaljac. Hič´ti , žihmi sve, on izgljeda našo devojku. Šucur ga majki…ene , zaboravih da mu dam para. Suljo će me potprištit, priš ga ne pogodijo, kad čuje da sam zaboravila. Sve velji, šta hoće Rečkoo, šta mu duša poželji to da mu se da, dobro mi ga srelo. Dje ti je sestra , hajte na kahfu pa da vam ispričam šta juče bi sa Šećkovicom…ušla u “Kahfu “ , te Šećka nagrdila, izreziljiljila pred svima. A on skoči, te je sve odlijegalo. Idi je zovi, hajt pohitaj a ja odoh da stavim vodu…hajte bujrum.
 
Ekskluzivno  za portal iBalkan.net- Piše: Hankuša Fehimova Hamzagić
hanka

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net