Recent Posts

Bešiktaš ljepota Bosfora

Bešiktaš 7ISTANBUL– 12.4.2016.– 11: 48:55- Bešiktaš ili tim sa evropske strane grada Istanbula i sa crno- bjelom bojom dresova protiv Burse otvario je novu Vodafon arenu. Bešiktaš, koje važi da su ne samo među najvernijima, već i najbučnijima i najratoborniji u Turskoj. Bešiktaš konačno se vraća u svoj dom. I to ne bilo kakav, nego glanc- nov moderni stadion Vodafon arenu.

Bešiktaš sportski velikan sa evropske strane Istanbula priveli su kraju radove na rekonstrukciji stadiona. Crno- bijeli tim je u ponedeljak od 19 časova u 28. prvenstvenom kolu protiv Burse pruzio priliku da gledaoci imaju priliku da uživaju u komociji nove Vodafon arene.

“Vodafon arena nikla“ na mjestu starog Inonu stadiona, srušenog do temelja leta 2013, da bi se izgradio jedan od najmodernijih objekata koje je planeta videla.

Bešiktaš 8U rekonstrukciju Bešiktaš stadion uloženo je oko 110.000.000 eura, skoro tri godine je trajala njegova obnova, a sudeći prema fotkama koje vam nudi na uvid reporterski tim regionalnog portala http://ibalkan.net– vrijedilo je. I novca i čekanja.

Stadion je natkriven, tako da je svaki gledalac na njemu zaštićen od eventualnih padavina, kapacitet mu je 41.903 mjesta, a prava poslestica bi bila da Bešiktaš, koji je trenutno lider Superlig, na novi stadion unese i šampionski pehar.

Navijači tima Bešiktaš navodno nisu prijateljski nastrojeni prema predsedniku Turske Tajipu Redžepu Erdoganu, koji je juče otvorio velelepnu Vodafon arenu, pa je to samo bio dodatni razlog za današnji obračun.

Bešiktaš 10

Prazničnoj atmosferi na novootvorenoj Vodafon areni, koja je krunisana slavljem domaćeg tima protiv Burse, prethodili su veliki neredi ispred stadiona. Navijači domceg tima su sukobili se sa policijom, a kada su stvari počele da izmiču kontroli organi reda su upotrebili vodene topove, kako bi rasterali razjarene pristalice velikana iz Istanbula.
 
Navijači Bešiktaša navodno nisu prijateljski nastrojeni prema predsedniku Turske Tajipu Redžepu Erdoganu, koji je juče otvorio ovaj velelepni objekat, pa je to samo bio dodatni razlog za današnji obračun.
 
Inače, Bešiktašovu borbu za titulu je podržalo 40.000 navijača na Vodafon areni, a Bešiktaš sa ovom pobedom sada ima šest bodova više i utakmicu više od drugoplasiranog itma “kanarinaca” Fenerbahčea sa aziske strane grada Istanbula.
 
Do kraja prvenstve trke ostalo je još šest više nego uzbudljivih kola.
Bešiktaš 11

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net