Recent Posts

Rasim Ljajić, otvorio Turistički info centar na Paliću

Rasim Ljajić 6Subotica- Palić– 11.4.2016.– 12:38:55- Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i resorni ministar je u nekadašnjoj tramvajskoj stanici, jednom od simbola Palića, danas otvorio Turistički informativni centar. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uložilo sedam miliona dinara.

Centar je svečano otvorio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i resorni ministar, i tom prilikom istakao da Palić ima potencijal i zaslužuje da bude jedna od najvažnijih turističkih destinacija u našoj zemlji.

– Ovo je jedan od najboljih turističkih centara koje Srbija ima  i može da bude model turističkog informativnog centra kakve želimo da vidimo u mnogim mjestima i turističkim destinacijama širom Srbije. Ovo je naglasio ministar Ljajić i dodao da je ovaj objekat samo jedan od četiri projekta koje je ministarstvo realizovalo prošle godine na Paliću a za koja je ukupno izdvojeno 19 miliona dinara.

Rasim Ljajić 2– Spremni smo da i ove godine finansiramo projekte koji su u funkciji razvoja turizma na Paliću, koji moramo da pozicioniramo kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u čitavoj Srbiji– najavio je Ljajić.

Radi se na potencijalima koje ima, on to i zaslužuje, ali ne možemo više samo da govorimo o potencijalima i šansama, već moramo da govorimo o konkretnim rezultatima.

Iako pet objekata na Paliću prima vaučere, interesovanje uopšte nije veliko kao što je ta ostale dijelove zemlje, što se takođe mora promeniti.

Rasim Ljajić 3

– Zaključno sa današnjim danom podjeljeno je 11.198 vaučera, mahom penzionerima i to uglavnom za Lukovsku banju, Prolom banju i Banju Koviljaču– predočio je Ljajić. – U prva dva mjeseca imamo rast broja turista za 15 odsto, a rast inostranih turista čak 32 odsto, i vjerujem da ćemo u cijeloj Srbiji imati rekordnu turističku godinu.

Po rječima Jenea Maglaija, postepeno je učinjen ozbiljan iskorak za razvoj turizma na Paliću.

– Master plan je usvojen, priprema se međunarodni tender, i aktivno se radi na rešavanju projekta bio diverziteta Palićkog jezera, a sve to u globalu čini da Palić ima perspektivu da postane turistički centar i da ga ponovo dovedemo u ono stanje kada je bio brend cjelog regiona– najavio je Maglai.

Rasim Ljajić 4

Otvaranje info centra je jedan od primjera dobre saradnje republičke i lokalne vlasti.

– Neračunajući zakonska transferna sredstva, u protekle dvije godine je više od 300 miliona dinara iz republičkog budžeta stiglo za realizaciju projekata u Subotici. Zbog toga smo veoma zadovoljni odnosom republike prema Subotici, ali bih voleo da se u narednom periodu komunikacija između lokalnih samouprava i republike poboljša i da imamo još više realizovanih projekata – smatra Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga.

Ovom prilikom dodeljena su i priznanja za zasluge u turizmu koja su dobili Vila „Minić“, direktorka hotela „Prezident“ Olivera Imbronović i hoteli „Galleria“ i „Gloria“.

Rasim Ljajić 1

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net