Recent Posts

Sandžak bi bio džamahirija bez Rasima Ljajića (osvrt medija u Istanbulu)

Sandžak A

Sandžak bi bio džamahirija bez Rasima Ljajić (osvrt medija u Istanbulu)

Lider SDPS i ministar telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da oni koji mu lijepe epitet “vječnog ministra” treba da znaju da bi Sandžak danas bila džamahirija da nije bilo njega u vladi.

Turski mediji su napravili osvrt na sve Lidere i na Sandžak počev od lidera SDPS-a Rasim Ljajića pa sve do Zukorlića i Ugljanina. Rasim Ljajić je rekao da ne može zamisliti novu vladu u kojoj bi sjedio pored Zukorlića i Ugljanina.

Sandžak B

“Zahvaljujući mom prisustvu u Vladi, uticaju koji sam imao, razvoju infrastrukture, poboljšanju kvaliteta života, otvorio sam proces vraćanja poverenja tog naroda u državu u kojoj žive”, rekao je Ljajić u intervjuu za pojedine medije u Beogradu a sve su prenijeli i brojni printani mediji u Istanbulu.  Ljajić je dodao i da bi zbog toga on u ime Sandžak “trebalo da dobije orden” prenio je regionalni portal http://ibalkan.net prelistavajući osvrte nekih medija u Istanbulu na dešavanje pred vanredne izbore u Srbiji.

Sandžak C

Govoreći o Muameru Zukorliću  Rasim Ljajić kaže da ne vjeruje u njegovu politiku pomirenja , kao i da takve stvari priča da bi ušao u vladu.

“Sada imate Zukorlića bez uniforme, do sada ste imali sa uniformom i nikakve druge razlike nema.

On se i tada više bavio politikom nego vjerom, ali je sada suočen sa pritiskom iz susjednih regionalnih centara da se opredjelio, kaže Ljajić.

On je dodao da su svi resursi islamske zajednice i dalje u Zukorlićevoj službi, kao i da Zukorlić na svaki način hoće da bude dio vlasti.

Sandžak D

Tako  u tekstu koji je prenio jedan od dnevnika iz Istanbula da je Ljajić kaže : “upitan da li može zamisliti Vučićevu vladu u kojoj bi on sjedeo sa Zukorlićem i Ugljaninom”? Ljajić kaže,” da to ne može ni da zamisli i da je to nerealno”.

Kako kaže, višak će biti svako ko izgubi izbore, pa ni on neće sjedeti u vladi ako izgubi izbore u Sandžaku.

Ljajić ocjenjuje da će predstojeći izbori biti najneizvesniji do sada, jer pet ili šest stranaka mogu da pređu cenzus, ali i da ostanu ispod praga za parlament.

Rasim Ljajić tvrdi da će bukvalno procenat ili dva odlučivati i da je samim tim nezahvalno prognozirati raspodjelu mandata, ali da je nesporno da će lista koju predvodi premijer Aleksandar Vučić imati najveći broj mandata.

Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić predhodno je izjavio u obraćanju aktivistima koalicije “Za evropski Novi Pazar”, da je ubjeđen da će SDP na predstojećim izborima ostvariti najbolji rezultat od osnivanja u Sandžaku.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Piše i  Foto: Senko Župljanin

Sandžak E

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net