Recent Posts

Udruženje umjetnika Planet Poezija- (avangardne i ljubavne pjesme iz 3. gimnazije)

 Planet Poezija 2SARAJEVO – 09.4.2016.– 22 :18:45- Udruženje umjetnika “Planet Poezija” nastavlja vlastitu kulturnu misiju šireći proljeće u svemiru, a brišući horizonte i vidike u potpunoj vitalnoj sinergiji stasale generacije za poetski, ali i bilo koji drugi oblik društvenog života na “Planet Poeziji” s gravitacijskim boravkom na komadu bosanske zemlje s planeta Zemlja.

U ponedjeljak, 11. aprila/travnja 2016. godine, s početkom u 20.01 sati,nastavlja se Planetarno druženje i saradnja UU “Planet Poezija” i Udruženja za promociju kulturne djelatnosti “Libertas” u kultnom sarajevskom prostoru AKCUS “Seljo – Sloga”, ul. Mehmeda Spahe br.20/II (restoran “Kod Zinke & Reše”), u muzičko-poetskom programu “Krijesnice avangardne i ljubavne pjesme iz 3. gimnazije”.

Planet Poezija 3Planet Poezija, predstavljaju se gimnazijalci Emma Pljevljak, Delila Islamović, Džejna Begović, Nejla Bihorac, Sara Čejvan, Haris Nuhić i Luka Bošković pod magičnom palicom dobre vile Amile Huseinbašić, profesorice b/h/s jezika.

Dah proljeća u miris behara začinit će još jednu travanjsku večer, a svi oni su bh. poetska uzdanica za budućnost. Pobjegnite od udobnosti svakodnevnice optočene večernjim dodirima daljinskog upravljača iz naslonjača.

Promjenite kanal, nemojte se zadržati niti na jednom koje vam zdušno predlažu. Sretnimo se otvorene duše, ustreptala srca i s iskrenim osmijesima u još jednom poetskom performansu. Poslije će i naredni utorak iskočiti iz postelje vedar nad gradom u Zlatnoj dolini u kojem sunce rijetko kad sija, ali kad ugrije mladost – zapisi tragova ostaju zadugo u ozarenim sjećanjima zrelosti.

Ma bilo je, bilo je u 75. Sarajevskim Jutrima Poezije održanim sinoč u večernjim satima tako veličanstveno, dahom pjesnika je odisalo, da si poeziju mogao rezati i dušu stihovima pjesnika Valerija Orliča i Dragana Mučbabića puniti…

Planet Poezija 4

Pa, poštovane Sarajke i Sarajlije- bio Vam sretan vam Dan grada… bio ulaz slobodan, Vidili smo se  u BKC-u HVALA!

Uvjereni smo da ćete na izvjestan način pronaći svoj programski interes i ovom događaju posvetiti pažnju. Za sve dodatne informacije o ovome, kao i drugim događajima trubadursko-poetske grupacije.

Planet Poezija 5

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net