Recent Posts

Smenjen vrh zagrebačke policije zbog pljačke u zgradi MUP-a

policija 1ZAGREB- 05.4.2016.– 23:28:51- Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je danas da je zbog velike pljačke u sjedištu kriminalističke policije u Zagrebu, MUP “u samo 24 sata ostao bez pet uglednih članova”.

– Direktor policije Vlado Dominić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, šef unutrašnje kontrole Stjepan Jurenec i načelnik Sektora kriminalističke policije PUZ-a Danijel Žugel otišli su sa dužnosti uz sopstvenu saglasnost- rekao je Orepić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Međutim, moram istaći da ne možemo odgovornost da svedemo samo na ove ljudi. Sa druge strane, Željko Dolački, iz čije kancelarije je ukraden novac i zlato, udaljen je iz službe i protiv njega je u toku postupak, rekao je Orepić.

On je kazao da se “dogodilo ono što nije smJelo da se dogodi, ali sve ovo ukazuje da sistem ne funkcionše”.

policija 5– Zato je potrebna reorganizacija sistema. Ubrzaćemo u potpunosti procedure, a veliku odgovornost imaju i ljudi iz politike – rekao je hrvatski ministar unutrašnjih poslova.

Prema nezvaničnim podacima, jedan ili više nepoznatih počinilaca su u noći nedelja na ponedeljak iz sjedišta kriminalističke policije ukrali dva kilograma zlata i 280.000 evra.

Ministar Orepić nije želio da govori o samo istrazi, jer postupak još traje.

Lopovi su na drugi sprat zgrade policije ušli preko požarnih stepenica.

Mediji su objavili da su ukradeni novac i zlato bili oduzeti jednom građaninu koji je naknadno objasnio njihovo porijeklo.

policija 3Stručnjaci su upozorili da je krađu bilo nemoguće izvesti bez informacija iznutra o mjestu gdje su se čuvali zlato i novac, a mediji ukazuju i na nelogičnost da se zaplijenjeni novac čuva u sefu načelnika Sektora za organizovani kriminal.

Regionalni portal http://ibalkan.net je predhodnog dana izvjestio da je zasad nepoznati počinioci ukrali su iz sefa u zgradi MUP-a Hrvatske u Zagrebu dva kilograma zlata i 280.000 evra.

Pljačka je izvršena juče uveče, a sef se nalazio u kancelariji načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala koji je jutros, po dolasku na posao, zatekao provaljen sef.

 Prema prvim informacijama, počinioci su ušli na drugi sprat zgrade preko spoljnih požarnih stepenica.

Za sada nije poznato da li su, osim zlata i novca, ukradeni i poverljivi i tajni dokumenti.

policija 6

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net