Recent Posts

Sunčano i toplo od 22 do 28 stepeni

Sunčano 1SARAJEVO  04.4.2016. – 09:20:19 U cijeloj Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme, a povoljne vremenske prilike zadržat će se do kraja naredne sedmice, javlja regionalni portal http://ibalkan.net.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) u BiH će danas biti slabog, uglavnom jugozapadnog vjetra, dok se očekuju dnevne temperature od 22 do 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu se očekuje 22 stepena Celzijusa.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, danas će pozitivno djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

Sunčano 2U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, a najviša dnevna između 20 i 27 stepena.

U Bosni i Hercegovini u subotu, 4. aprila, preovladavat će umjereno i toplo vrijeme. Poslijepodne doći će do naoblačenja s juga. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 11, a najviša dnevna između 16 i 21, a na jugu zemlje do 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini će u utorak, 5. aprila, naoblačenje s juga, ponegdje uvjetovati slabu kišu. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 15, a najviša dnevna između 11 i 17, a na jugu i sjeveroistoku zemlje do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sunčano 3Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, danas će pozitivno djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Sunčano razdoblje obilježit će i početak radne sedmice, kada se očekuju jutarnje temerature od šest do 11, a dnevne od 20 do 26 stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme očekuje se i u utorak kada će temperature biti od 22 do 28 stepeni.

U srijedu će nakon sunčanog dana, kako navodi FHMZ, doći do umjerene oblačnosti u istočnim dijelovima zemlje. Temperatura od 21 do 27 stepeni Celzijusa.

Sunčano vrijeme očekuje se i u četvrtak.

Sunčano 7

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net