Recent Posts

THY nova avio linija Istanbul– Dubrovnik promotivno za 99 dolara

THY 1ISTANBUL, 1.april 2016– THY otvara novu liniju Istanbul– Dubrovnik. Letovi sa istanbulskog aerodroma “Ataturk” ka Dubrovniku počet će 10. maja ove godine i avioni na toj liniji će saobraćati tri puta sedmično.

THY- Turska aviokompanija Turkish Airlines najavila je novu avioliniju na reaciji Istanbul– Dubrovnik.

U saopćenju kompanije se navodi da će letovi sa istanbulskog aerodroma “Ataturk” ka Dubrovniku početi 10. maja ove godine i da će avioni na toj liniji saobraćati tri puta sedmično.

Promotivne cijene leta na relaciji Istanbul – Dubrovnik će iznositi 99 dolara, uključujući aerodromske takse i poreze.

Dubrovnik je drugi hrvatski grad u koji će iz Istanbula letjeti avioni Turskish Airlinesa, jer je ranije uvedena redovna linija za Zagreb.

THY 2Turkish Airlines nastavlja sa širenjem mreže letova na globalnom nivou. U posljednjam kvartalu 2014. godine ta kompanija povećala je broj destinacija letenja sa 265 na 284, od kojih je 49 domaćih i 235 inozemnih destinacija u ukupno 113 zemalja. Prošle godine je Turskish Airlines povećao i putnički kapacitet za 13,6 posto i tokom godine ostvario transport 61,2 miliona putnika.

Iz turske aviokompanije su naveli da je THY na dodjeli nagrada primio nagradu “Aviokompanije godine”, kao i brojne druge nagrade za izvrstan i uspješan rad tokom 2015. godine.

THY 3Turska državna aviokompanija “Turkish Airlines” (THY), u prvih je devet mjeseci tekuće godine ostvarila neto profit u iznosu od 2,376 milijardi turskih lira.

Turkish Airlines se nametnuo kao značajan konkurent na geografskom području kojim se mogu pohvaliti samo neki od vodećih avioprijevoznika u svijetu. Turkish Airlines je formirao naveću mrežu letova na svijetu i trenutno leti na 284 destinacija, iz svog moćnog sjedišta u Istanbulu.

Pod jakim, vizionarskim vodstvom i menadžmentom, zahvaljujući posvećenosti uposlenika. Turkish Airlines je formirao vodeću kulturu usluge u ovoj industriji, uz mnogobrojne inovativne reklamne kampanje i dosljednu uslugu visokog kvaliteta.

Operativna dobit, kako je objavljeno iz THY, pokazuje jasan porast od 70%, a net dobit za 54% u odnosu na isti period prethodne godine.

THY 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net