Recent Posts

Kongres poduzetnika u Megapolisu

Kongres 1ISTANBUL, 26. MART 2016– Kongres poduzetnika u Megapolisu koji, je otvorio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan . Bio je to Svjetski Kongres poduzetnika koji je održanom u Istanbulu. O samom Kongres poduzetnika Erdogan je kazao kako su na prvom Sajmu učestovali poduzetnici iz 72 zemlje. Na drugom Kongresu poduzetnici iz 90 zemalja,. Dok je na današnji Kongres učestvovali poduzetnici iz 95 zemalja svijeta.

Erdogan je govorio i o kolonijalizmu i o tome kako na svijetu postoje zajednice koje se ne odupiru tome da budu kolonije, već usvajaju i prihvataju situaciju, što je, kako kaže, veoma žalosno.

“Da ti ljudi mogu sačuvati svoju slobodu i da za sebe mogu koristiti bogatstva koja postoje, mogli bi biti na boljoj poziciji nego što su sad”, dodao je Erdogan.

Kongres poduzetnika je pored toga, turski predsjednik i to kako je budžet Turske efikasniji od 23 zemlje članice Evropske unije (EU).

WITH COASTAL TOURS, THERMAL SPRINGS WITH HEALING WATERS AND ADVENTURE SPORTS AT HOLIDAY RESORTS, TURKEY IS THE PLACE TO SPEND THE NINE-DAYS OF QURBAN BAYRAM THIS YEAR

“Ni terorizam ni regionalni problemi, kao ni oni koji žele prepriječiti put našoj zemlji, neće uspjeti da nas spriječe da ostvarimo ciljeve za 2023. godinu. Želim da se to zna”, rekao je Erdogan.

On je govorio i o situaciji u Siriji za koji je rekao da treba biti slijep da se ne vide ciljevi i namjere onih koji igraju igre pod izgovorom ISIS-a.

Predsjednik Redžep Tajip Erdogan je uz napomenu da je od jula mjeseca do sada u borbi sa terorizmom broj šehida prešao 300, rekao:”Broj poginulih terorista u zemlji i van naših granica je najmanje 10 puta toliki. Nismo ostavili naše šehide ne osvećene, niti ćemo.”

Erdogan je prisustvovao svečanom postavljanju temelja u Yozgatu. Tom prilikom je u svom govoru predsjednik Erdogan rekao da neće uspijeti u svojim namjerama oni koji žele podijeliti Tursku i njen jedan jedinstveni narod sačinjen od Turaka, Kurda, Lazova, Roma, Gruzijaca, Abaza i Bošnjaka.

Erdošan je kazao:”Borbu sa terorizmom ćemo do kraja nastaviti skupa sa Oružanim snagama, policijom, čuvarima sela…”

Predsjednik je ponovio izjavu da su jednog od napadača odgovornog za napad u Briselu u junu mjesecu 2015.godine deportovali u Belgiju, i kako povodom toga Evropa nije učinila ništa i dodao:”A šta su oni uradili? Pustili su ga na slobodu. Hajde sad položite račune za to .”

Predsjednik Redžep Tajip Erdogan je naglasio i to da je teror problem cijeloga svijeta.

Kongres 3

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net