Recent Posts

BiH navijačima priznanje

BiH 2BiH navijačima priznanje

BiH reprezentacija savadala je selekciju Luksemburga u prijateljskoj utakmici na stadionu Josy Barthel.

Selektor reprezentacije BiH nakon utakmice izjavio je da je zadovoljan rezultatom, iako nije bilo lako igrati protiv Luksemburga.

“Nije bilo lako protiv protivnika koji je napravio problema i drugim reprezentacijama a ne i BiH. U prvom poluvremenu smo pravili nekoliko pogrešaka na terenu, ali je u drugom to bilo mnogo bolje. Zadovoljan sam rezultatom i novim licima koja sam vidio večeras u našoj BiH reprezentaciji”, rekao je Baždarević.

Što se tiče novih igrača, selektor BiH je kazao da treba malo vremena da analizira njihove igre, ali da je zadovoljan željom i borbenošću koju su pokazali večeras u Luksemburgu.

“Očekivanja su bila veća, ali ima mjesta za još bolje. Ja sam zadovoljan u cjelini onim što sam vidio i što su oni večeras pokazali igrajuci za BiH. Na kraju želim da se zahvalim domaćinima na gostoprimstvu i poželim im mnogo sreće i sportskog uspjeha u budućnosti”, dodao je Baždarević na kraju press konferencije.

Sljedeću prijateljsku utakmicu BiH reprezentacija igra u utorak protiv Švicarske u Cirihu.

BiH 1Detalj koji je obilježio drugo poluvrijeme, bar za navijače Luksemburga bio je ulazak u igru Vincenta Thilla. Naime, ovaj 16-godišnji fudbaler je postao najmlađi igrač koji je nastupio u seniorskoj reprezentaciji Luksemburga. Sa tribina je dobio velike ovacije, a na terenu je u nekoliko navrata pokazao da se radi o velikom potencijalu.

Potez vrijedan hvale izveli su sinoć i najvatreniji navijači reprezentacije BiH, poznatiji kao BH Fanaticosi u Luxemburgu.

Zmajevi su i u Luksemburgu imali veliku podršku BH Fanaticosa, koji su posebno oduševili gestom prije utakmice. Navijači Bosne i Hercegovine su u korteu krenuli prema stadionu Josy Barthel, ali umjesto uobičajene pjesme njihov hod je pratila tišina. Začulo se tek skandiranje “Hello, we are the Bosnian Boys”, nakon čega je uslijedio mir. Razlog za to je Dan žalosti zbog žrtava terorističkog napada u Briselu, pa su se Bosanci i Hercegovci koji su doputovali na ovo gostovanje solidarisali sa domaćinima, koji su bili oduševljeni njihovim potezom. O lijepom ponašanju BH Fanaticosa u Luksemburgu pisali su svi regionalni i svjetski mediji, koji su naglasili da su bh. navijači potvrdili da “svojom snagom mogu biti primjer društvu”.

O lijepom gestu navijača, pisali su skoro svi regionalni i svjetski mediji, učinvši pobjedu izabranika Mehmeda Baždarevića još značajnijom sa nekog ljudskog nivoa.

BiH

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net