Recent Posts

Luksemburg- BiH 0:3

Luksemburg 4Luksemburg, 25. mart 2016– Luksemburg- BiH utakmica je završena rezultatom 0-3. Prvo poluvrijeme za zaboraviti što prije. Ostaće upamćeno po neprekidnom ”komandovanju” Mehmeda Baždarevića sa klupe.

Rezultat je ono što, i pored loše igre, nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje jer razlika u klasi je bila ipak prevelika.

”Svakako da ima mjesta za bolje i više i ja sam zadovoljan onim što su pokazali. Bilo je tu grešaka kojih inače ne bi trebalo biti i nije bilo lako, ali je bilo i volje i želje.” rekao je Baždarević na presici poslije utakmice te dodao ”vidio sam mnogo i zadovoljan sam onim što sam vidio”.

Bio je to u stvari jedan malo jači trening… Bez neke posebne ljepote gdje je Selektor isprobavao neke varijante sa pojedinim igračima…

Za večerašnji susret trener Mehmed Baždarević je odredio da su u startnoj postavi nastupili: Asmir Begović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Marin Aničić, Ervin Zukanović, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić, Edin Višća, Vedad Ibišević, Milan Đurić i Mario Vrančić.

Luksemburg 3Baždarevićev kolega Luc Holtz odredio je sljedeću startnu postavu: Anthony Moris, Maxim Chanot, Ricardo Delgrado, Chris Philipps, Lars Gerson, Martins Pereira, Stefano Bensi, Kevin Malget, Mario Mutsch, Laurent Jans i Aurelien Joachim.

Golove su postigli Maxime Chanot (autogol) te Džeko i Pjanić.

Utakmica, sa Luksemburške strane, ostaće upamćena po debitantskom nastupu 16-godišnjeg Vincent-a Thill-a koji je tako postao najmlađi igrač Luxemburškog nacionalnog tima svih vremena. Za njega kažu da je to novi Miralem Pjanić i predviđaju mu blistavu karijeru.

Utakmicu sudi sudijska trojka iz Belgije. Glavni sudac je Jochnatanom Lerdot, a pomoćnici su mu Laurent Conotte i Frederic Godelaine.

Utakmica se igra na stadionu Josy Barthel u Luxemburgu.

O ovoj utakmici bitno je napomenuti da su je pratila i 23 skauta iz Italije, Njemačkem Francuske, Belgije i Holandije.

Utakmica se igrala po prohladnom vremenu pred 3730 gledalaca.

Ekskluzivno za ibalkan.net iz Luxemburga: Piše i Foto Muhamed Omerović

Luksemburg 2

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net