Recent Posts

Luxemburg-BiH najava utakmice

Luxemburg-BiH najava utakmice 

Luxemburg

Jusuf Juka Bećirović i Emir Spahić

Luxemburg- Prijateljska utakmica između reprezentacija Luxemburga i Bosne i Hercegovine, na neki način bi, trebala da znači početak kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.

Osim toga treba poslužiti i da se vidi kako i na koji način podmladiti tim, te šta će i koliko će pokazati novajlije u timu.

Sama utakmica ostaće u sjeni jednog incidenta ili ”incidenta”. Naime, prema pisanju nekih medija Emir Spahić je dan uoči utakmice izvrijeđao neke novinare. U samom razgovoru sa kolegama novinarima niko se od njih nije prepoznao u pisanju tih medija.

Potpisnik ovih redova prisustvovao je razgovoru između fotoreportera Jusufa Juke Bećirovića i Emira Spahića, nekadašnjeg kapitena ”Zmajeva”. U tom razgovoru Spahić je rekao da on nikome ništa nije rekao, a da je kojim slučajem i rekao kaže da ne bi poricao. Jedinio što je rekao je da je sit svega.

Za večerašnji susret trener Mehmed Baždarević je odredio da će u startnoj postavi nastupiti: Asmir Begović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Marin Aničić, Ervin Zukanović, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić, Edin Višća, Vedad Ibišević, Milan Đurić i Mario Vrančić.

Umjesto kapitena Edine Džeke koji će početak utakmice dočekati na klupi za rezervne igrače kapitensku traku će noćas ponijeti Asmir Begović…

Džeki će društvo na klupi praviti još Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Emir Spahić, Mateo Sušić, Daniel Graovac, Seda Kolašinac, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Anel Hodžić, Haris Duljević, Srđan Graovac i Edin Cocalić…

Baždarevićev kolega Luc Holtz odredio je sljedeću startnu postavu:Anthony Moris, Maxim Chanot, Ricardo Delgrado, Chris Philipps, Lars Gerson, Martins Pereira, Stefano Bensi, Kevin Malget, Mario Mutsch, Laurent Jans i Aurelien Joachim.

Na klupi su: Jonathan Joubert, Ralph Schon, Tom Schnell, Daniel Da Mota, Ben Payal, Cedric Sacras, Vincent Thill, Sebastian Thill, Dwayn Holter, David Turpel i Maurice Deville.

Utakmicu sudi sudijska trojka iz Belgije. Glavni sudac je Jochnatanom Lerdot, a pomoćnici su mu Laurent Conotte i Frederic Godelaine.

Utakmica se igra na stadionu Josy Barthel u Luxemburgu.

Ekskluzivno za ibalkan.net iz Luxemburga: Piše i Foto Muhamed Omerović

Luxemburg 1

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net