Recent Posts

Davutoglu, hvala Bosni i Hercegovini

Davutoglu 1ANKARA, 24.MART 2016– Ahmet Davutoglu turski premijer je na  svom Twitternalogu na bosanskom jeziku napisao: „Hvala ti, Bosno i Hercegovino“.

Uz fotografiju sarajevske Vijećnice u bojama turske zastave i poruka turskog premijera  Ahmet Davutoglu bila je danas udarna slika u svim printanim medijima u Istanbulu.

Turski premijer Ahmet Davutoglu zahvalio se Bosni i Hercegovini na podršci Turskoj u borbi protiv terorizma, koja je sinoć iskazana osvjetljavanjem sarajevske Vijećnice u bojama turske zastave.

„Dobili smo mnogo poruka podrške nakon stravičnih terorističkih napada. Jedna od najdražih je stigla iz lijepog Sarajeva“, napisao je Davutoglu na društvenoj mreži Twitter.

Davutoglu 3Na naslovnoj strani milionskih dnevnik stoji fotografija Vijećnice u bojama turske zastave. Davutoglu je na bosanskom jeziku napisao: „Allah’ a emanet Saraybosna. Hvala ti, Bosno i Hercegovino“.

Grad Sarajevo sinoć je na simboličan način odao počast žrtvama terorističkih napada koji su se dogodili u subotu u Istanbulu i u utorak u Bruxellesu. Stoga je sarajevska Vijećnica obasjana bojama turske i belgijske zastave, koje su se do ponoći svakih deset sekundi smjenjivale na njenoj fasadi.

Grad Sarajevo odlučio je odati počast žrtvama terorističkih napada koji su se dogodili u subotu u Istanbulu i u utorak u Bruxellesu.

Davutoglu 4Stoga je sinoć sarajevska Vijećnica obasjana bojama turske i belgijske zastave, koje će se do ponoći svakih deset sekundi smjenjivati na njenoj fasadi.

“Večerašnjom animacijom grad Sarajevo iskazuje poštovanje prema svim nevinim žrtvama koje su stradale u Turskoj i Belgiji. Ova animacija ima za cilj da skrene pažnju javnosti na sva dešavanja u zadnje vrijeme u svijetu.

Plan je da animacija traje do ponoći. Izabarili smo sarajevsku Vijećnicu baš iz razloga što je ona simbol otpora. Iako je tokom agresije na BiH bila uništena, uspjeli smo je obnoviti i sada ponovo sija starim sjajem”, rekao je Abdulah Skaka, dogradonačelnik Sarajeva.

U terorističkom napadu u centru Istanbula smrtno su stradale četiri nevine osobe, dok je u utorak u Bruxellesu ishod bio još krvaviji. Teroristi su iza sebe ostavili 34 ubijene osobe.

Grad Sarajevo odlučio je odati počast žrtvama terorističkih napada koji su se dogodili u subotu u Istanbulu i u utorak u Bruxellesu. Stoga je večeras sarajevska Vijećnica obasjana bojama turske i belgijske zastave, koje će se do ponoći svakih deset sekundi smjenjivati na njenoj fasadi ( Mustafa Öztürk - Anadolu Agency )

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net