Recent Posts

Investitori u susretu sa ekselenciom Turske

Turske 2SARAJEVO, 18. Mart 2016– Investitori iz Turske a djeluju u Sarajevu i angažovani su u Bosni i Hercegovini u organizaciji Udruženja turskih privrednika (TIAD) sastali s turskim ambasadorom u BiH Cihadom Erginayom.

Turske 3Turski investitori su se  sastali u Sarajevu gdje je bilo i centralno mjesto na kome su se sastala Uprava i osnivači TIAD-a. Investitori  su posjetili ekselenciju Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihada Erginaya da bi ga upoznali sa radom i ciljevima Udruženja.

Ambasador Turske u Sarajevu je tom prilikom istakao kako očekuje da će turski investitori u BiH ohrabriti u druge biznismene u Turskoj da ulažu u BiH.

Turske 4“Oni ovdje neće samo voditi aktivnosti u bliskoj saradnji nego će istovremeno biti i primjer drugim investitorima u Turskoj koji budu zainteresovani za ulaganjem u ovu zemlju. Naša očekivanja su da će ih ohrabriti da investiraju u BiH. Također, vjerujem da će doprinijeti rastu obima trgovine između dvije zemlje”, rekao je ambasador Republike Turske.

Sarajevo u kome djeluju investitori iz mnogih djelova Turske a predsjednik TIAD-a u BiH Hakan Onan je izjavio da je jedan od ciljeva ovog Udruženja da iskustva koja su stekli prenesu na druge investitore.

Turske 5TIAD, sa sjedištem u Sarajevu, okuplja poslovne ljude iz sektora zdravstva, turizma, proizvodnje i građevinarstva.

Čelnici TIAD-a planiraju da investitori iz Sarajeva usmjere aktivnosti prošire i na druge gradove u BiH. Invbestitori TIAD-a djeluje u nekoliko zemalja svijeta a on nedavno jsu locirani i u Sarajevo.

Turska grupacija Hedef Group koja planira izgradnju luksuznog hotela u Sarajevu, sa više od 500 soba, ukoliko se na vrijeme osiguraju sve potrebne dozvole, završetak radova planira do kraja naredne godine.

Hotel će graditi na teritoriji sarajevske općine Novi Grad, a u opticaju su dvije lokacije, obje uz glavnu saobraćajnicu. Prva je u blizini Općine u pravcu centra grada, a druga u blizini granice s općinom Ilidža. Ipak, tačno mjesto izgradnje bit će poznato nakon što investitori potpišu ugovor o kupoprodaji zemljišta, potvrdio je to za regionalni portal  http://ibalkan.net/ načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Turske 6

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net