Recent Posts

Zvizdić uputio telegram saučešća Davutoglu

Ankara 2SARAJEVO: Zvizdić Predsjedavajući Vijeća ministara BiH uputio je telegram saučešća Ahmetu Davutoglu: “Molim vas, premijeru da u ime Vijeća ministara BiH i u moje lično ime, porodicama poginulih građana uputite naše iskreno saosjećanje, a ranjenima da poželite brz oporavak”. Ove riječi se navode u telegramu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Ankari u kojem je poginulo 37 građana Turske, a 127 ih je povrijeđeno, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je uputio telegram saučešća premijeru Republike Turske Ahmetu Davutogluu.

Zvizdić 1“Sa zaprepaštenjem i tugom smo primili vijest o napadu automobilom bombom na turske građane u centru Ankare. Vlada Republike Turske i svi građani moraju ostati ujedinjeni protiv onih koji žele da destabiliziraju državu i da ugroze vrijednosti koje ste dugo stvarali. Misli Bosanaca i Hercegovaca su u ovim trenucima sa porodicama poginulih i ranjenih u ovom zločinačkom napadu”, navodi u telegramu Zvizdić i dodaje: “Molim vas, premijeru da u ime Vijeća ministara BiH i u moje lično ime, porodicama poginulih građana uputite naše iskreno saosjećanje, a ranjenima da poželite brz oporavak”.

Damaged vehicles are seen at the scene of an explosion in Ankara, Turkey, Sunday, March 13, 2016. The explosion is believed to have been caused by a car bomb that went off close to bus stops. News reports say the large explosion in the capital has caused several casualties. (Selahattin Sonmez/Hurriyet Daily via AP) TURKEY OUT

U terorističkom napadu u nedjelju u Ankari, koji se dogodio na autobuskoj stanici u centru grada, ubijeno je 37, dok je više od 120 osoba ranjeno. Napad su osudili zvaničnici i organizacije širom svijeta.

Taj napad, koji se dogodio u centru Ankare, samo nekoliko stotina metara od zgrada turskog Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova, drugi je bombaški napad u tom gradu u manje od mesec dana, preneo je Rojters.

Ankara 5Turska policija je došla do dokaza da je jedan od bombaša bila pripadnica PKK, koja se priključila toj militantnoj grupi 2013. godine.

Ona je rođena 1992. godine i potiče iz grada Karsa na istoku Turske.

Vlada u Ankari je saopštila da očekuje da danas zvanično bude utvrđeno koja organizacija stoji iza sinoćnjeg napada.

PKK je ranije vršio napade direktno na mete turskih bezbednosnih snaga i tvrdio da ne napada civile.

Ukoliko PKK direktno preuzme odgovornost za sinoćnji napad u Ankari, to će predstavljati veliku promenu u taktici te organizacije, čiji je rad u Turskoj zabranjen.

Zvizdić 2

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net