Recent Posts

BiH, kiša i odrona tla

BiH 1SARAJEVO, 10.Mart 2016– BiH i stanje na putevima je takvo da se vozači upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno na putnim pravcima: Sarajevo-Foča, Gacko-Tjentište, Jajce-Banja Luka, Bihać-Bosanska Krupa, Bugojno-Jablanica i Mostar-Nevesinje.

U većem dijelu BiH saobraća se po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan  promet vozila u blizini većih gradskih centara.  Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatni oprez se savjetuje  na dionicama u usjecima. Izdvajamo putne pravce:   Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

BiH 2Saobraćaj na putevima u Bosni i Hercegovini u srijedu ujutro se odvija bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi regionalni portal http://ibalkan.net

“Vidljivost je zbog magle u jutarnjim satima smanjena u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno-Novi Travnik, Bugojno-Prozor, Livno-Kazanci, Livno-Glamoč-Mlinište i Resanovci-Drvar”, navode iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Dusine. U vremenu od 8 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BiH 3Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH) ističu da se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme.

“Lokalno slaba kiša u jutarnjim satima je moguća u sjevernim područjima Bosne i u Krajini. Poslije podne u većem dijelu zemlje lokalno slaba ili kratkotrajna kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni”, dodaju iz FHMZBiH.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

BiH 5KANTON SARAJEVO

– Zbog izvođenja radova na opravci uličnog cjevovoda danas od 09 do 15 sati jednom trakom saobraća se u uliciAlifakovac kod br. 18.

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u uliciBranilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u uliciKalemova (od broja 14 do raskrsnice sa ulicom Omera Stupca).

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u uliciBare kod Stupa.

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po mokrom  kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BiH 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net