Recent Posts

Žoc piše istoriju na Bosforu

Žoc 1ISTANBUL, 05.Mart– Izvještaj koji su predhodnog dana sa aziske strane grada Istanbula iz ULKER Arene imali reporteri regionalnog portala http://ibalkan.net manje ćemo biti priča o Zvezda koja je poražena u Istanbulu sa 72:65. Krenućemo o onome kako danas istoriju turske košarke piše veliki basket maestro Žoc Željko Obradović.  
Osam puta šampion Eurolige, ali i dalje neiscrpno oduševljava. Željko Obradović je i predhodne noći sa klupe predvoditio Fenerbahče protiv Crvene zvezde. Uoči susreta sa šampionom Srbije, jednim dijelom skoro svaki dan kada se sretnemo na aziskoj strani grada Istanbula pravimo mini intervjue kojim posebno impresionirao sve koji imaju uvid u njegov rad. 
Žoc 2Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nema dilemu da je Fenerbahče bio bolji tim u petak uveče.
 
Žoc Željko Obradović na kratko skoro pa u prolazu za opne koji prate radi regionalnog portala kaze, “da morali smo da promenimo igru u nastavku, da budemo mnogo agresivniji u odbrani, u čemu nam je pomogla fenomenalna publika. Osim toga, Luiđi Datome bio je nevjerovatan u drugom poluvremenu– istakao je Željko Obradović za http://ibalkan.net a to je predhodno rekao i za Euroliga TV.
 
Pored Datomea, Crvenu zvezdu je srušio i Bogdan Bogdanović koji je “rešetao” u šutu za tri poena.
 
Žoc 3Vjerovatno to zanima ljude u regionu pa i za portal, ali meni nije to fenomen da moj tim je sastavljen od 15 igrača i ne bavim se njihovim nacionalnostima, već kako da igraju bolje– kratko i jasno rekao je Željko Obradović.
 
Podsjećamo, u ovogodišnjem Fenerbahčeu osim Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića, igraju i jedan Makedonac (Pero Antić), Čeh, Grk, američki Gruzijac, Italijan i naravno pola tima su Turci.
 
Ako se po dosadašnjim rezultatima u Evroligi mogu izvući izvjesni nagoveštaji za finiš sezone, onda bi Fenerbahče sa skorom 15:3 i CSKA sa 16:3 već mogli da otpočnu pripreme za F4 u Berlinu.
 
Ovi pokazatelji upućuju na snagu protivnika koji igraju protiv diva iz Istanbula  u TOP 16– visina budžeta obično je direktno proporcionalna ostvarenom rezultatu Fener- Zvezda– iza koje je bilans od 11 pobjeda i sedam poraza, od kojih su čak tri protiv Fenerbahčea, dva u Beogradu.
 
Žoc 4Poigravanje brojkama na starog znanca Obradovića nije ostavilo nikakav trag, barem reakcijom to nije pokazao, već je u svom maniru, onima koji ga ne poznaju to može djelovati i ljutito, odgovorio:
 
– Baš sam to rekao igračima na sastanku. Ako mislite da ćete pobjediti i četvrti put, zato što ste tri puta bili uspješniji– grdno se varate. To u Euroligi baš ništa ne znači. Mladići Zvezde igraju sve bolje kako sezona odmiče i moraćete maksimalno da se angažujete kako bismo pobjedili.
 
Da li je osvajanje Kupa Turske barem malo opustilo Fenerbahče?
 
– Igrači su poslije toga dobili jedan slobodan dan da proslave trofej. Ekipa tačno zna šta bi trebalo da uradi za pobjedu. Ponovo smo analizirali crveno- bijele, nije Cirbes Zvezda. Igraju sve agresivnije, Micić je sve bolji, Dangubić takođe, ljevoruki Gudurić, pa Miler i Kinzi, standarno dobri Jović, šuter Simonović, iskusni Štimac… Timski igraju sve bolje.
 
Žoc 5Od 28. januara Pero Antić i Kostas Slukas su van tima zbog povreda. Obradović je ispričao:
 
– Oni su pod nadzorom doktorskog tima, bili su na magnetnoj rezonanci… Ne znam kada će se uključiti u treninge sa timom.
Žoc Željko Obradović je i kada gubi u Feneru a to je gotovo rijetko, ostaje otvoaren za razmjenu mišljenja i uvažava one koji su mu od srca bili na usluzi i prate kroz izvjestaje i njegovo pisanje istorije morerne kosarke na Stambolu.

Zelimir Obradovic Zeljko trener kosarka Fenerbahce Istanbul utakmica Evroliga protiv Partizan u hali Pionir 08.11.2013. godine Foto: Marko Metlas

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net