Recent Posts

Rasim Ljajić, nema odustajanja za plasman “fiat 500L”

Rasim Ljajić 1BEOGRAD, 04. Mart– Rasim Ljajić potpredsednik Vlade i ministar trgovine izjavio je tokom posjete Kazahstanu da će ta zemlja ponovo da razmotri zahtjev Srbije za bescarinski plasman “fijata 500L”, koji se proizvode u našoj zemlji. Rasim Ljajić, u kontaktu za medije kazao je da se radi o kontingentu od 5.000 automobila iz kragujevačke fabrike namenjenih tržištu Evroazijske carinske unije (ECU) koje čine Rusija, Belorusija i Kazahstan.

Vlada bi morala da ima mnogo ozbiljniji pristup razvoju domaće auto- industrije. Država još nije ispunila obećanja o izgradnji infrastrukture, fabrika još nije pokrenula proizvodnju drugog modela. Ugovor između Srbije i Fijata ističe za dvije i po godine, kazao je Rasim Ljajić.

– Kazahstan je do sada bio jedina zemlja ECU koja se tome protivila, jer su htjeli da zaštite svoju proizvodnju. Premijer Kazahstana Karin Masimov nam je obećao da će još jednom razmotriti naš zahtev i učiniti sve što može da odluka ove zemlje bude pozitivna- objasnio je Ljajić, napominjući da je za Srbiju trenutno najbitnije to što je ovo pitanje ponovo vraćeno za pregovarački sto.

The Fiat 500X is seen during its North American debut at the Los Angeles Auto Show in Los Angeles, California November 20, 2014. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: TRANSPORT BUSINESS)

Ljajićeva izjava je od strane medija apostrofirala Kazahstan. Upućenima je jasno da se u ovom slučaju radi o već trogodišnjem preganjanju srpskih zvaničnika, prvo Ivice Dačića i Mlađana Dinkića, potom Aleksandra Vučića, pa ministra finansija Dušana Vujovića i sada Rasima Ljjića, sa doskoro samo predstavnicima ruskog državnog vrha- Vladimirom Putinom, ali i Dmitrijem Medvedevim i Dmitrijem Rogozinom.

Na početku je u opticaju bio samo plasman na tržištu Rusije, od maja prošle godine destinacija je Evroazijska carinska unija, a istovremeno su Rusi počeli da govore o uzajamnim kvotama, pa će pod istim uslovima, bez carine, proizvođačima iz te zemlje biti omogućen izvoz na naše tržište.

Rasim Ljajić 3Podsjetimo da je Vučić početkom godine, nakon beogradskog sastanka sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom izjavio da bi nakon 15. januara mogli da budu postignuti “neki dogovori” o izvozu, ali ne u Rusiju, već u Kazahstan. Stvorio se utisak da je to nova evroazijska destinacija modela “fijat 500L”.

Mediji podvlaču da Kazahstan u ovoj priči, koja polagano prerasta u sagu, postao bitan kao protivnik inicijative da se “Fijatovi” automobili izvezu na tržišta EUC. Putin je u oktobru prošle godine u Moskvi srpskom premijeru objasnio da je bescarinski plasman mimo Sporazuma o slobodnoj trgovini Rusije i Srbije uslovljen saglasnošću sve tri članice Unije.

Rasim Ljajić 4Rasim Ljajić potpredsednik Vlade i ministar trgovine apostrofira da “Domaći zvaničnici izbegavaju da govore o uslovu – uzajamnim kvotama, koje podrazumevaju da i Rusi u Srbiji, pod istim uslovima, bez carine prodaju istovetan broj automobila. Rusija i prije krize štitila svoju automobilsku industriju, zbog čega sporazum o slobodnoj trgovini koji imamo sa tom zemljom nikada nije obuhvatio automobilsku industriju. Nakon uvođenja sankcija zapadnih zemalja i pada cena nafte, ruska ekonomija je u ozbiljnoj krizi koja je pogodila i auto-industriju, i teško je poverovati da će Rusi dozvoliti povlašćeni status makar i za samo 5.000 vozila, a da to ne uslove i izvozom svojih fabrika u Srbiju.

Mediji ma kraju potvrdjuju isto kao i Rasim Ljajić Ipak, ukoliko Kazahstan pristane na dogovor, dodatna nevolja po srpsku stranu je to što bi na tržišta ECU, od oko 160 miliona stanovnika, bilo izvezeno 5.000 relativno skupih “fijata 500L” koji i bez carine, zavisno od opremljenosti, koštaju između 11.000 i nešto više od 16.000 eura, dok će pred oko sedam miliona srpskih potrošača doći isti broj “lada”, dva do tri puta jeftinijih. Time bi na našem tržištu dodatno bio ugrožen promet drugih modela stranih automobila, kao i plasman šumadijskog “fiće”.

Rasim Ljajić 6

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net