Recent Posts

Sajam automobila u Ženevi počinje danas

Sajam 1Ženeva, 03.Mart– Sajam automobila onaj prestižni Međunarodni kada su u pitanju automobili počinje danas u švicarskoj Ženevi. Sajam će danas zvanično otvoriti vrata svim posjetiteljima, a ove godine se očekuje da sajam posjeti više od 700.000 posjetitelja.

Jedan od najvećih svjetskih sajmova automobilske industrije održava se 86. put u kongresnom i izložbenom centru Palexpo u Ženevi, a posjetioci će imati priliku da se izbliza upoznaju s novitetima i planovima skoro svih važnih aktera svjetske automobilske industrije.

Sajam će službeno za posjete publike biti otvoren od 3. do 13. marta, a jučer i danas se održava niz medijskih dešavanja.

Sajam 2Posjetioci će moći da vide veliki broj evropskih i svjetskih premijera novih ili restilizovanih modela, kao i konceptne automobile koji pružaju pogled u budućnost te industrije.

Uoči početka Sajma u Ženevi je održan i tradicionalni izbor najboljeg automobila godine u Evropi, a žiri sastavljen od blizu 60 novinara iz 22 zemlje je to priznanje dodijelio Opel Astri. Prošle godine je titulu ponio Volkswagenov Passat.

Salon automobila u Ženevi počinje danas (novinarski dani), a Audi nastavlja da „zadirkuje“ sa najavom svog potpuno novog modela iz „Q“ porodice, koji bi trebalo da ponese oznaku Q2!

Sajam 3Nakon zanimljivih video materijala, sada su objavljene i dvije fotografije „pokrivenog“ automobila, na kojima se jasno može naslutiti veličina i oblik kompaktnog krosovera, koji bi trebalo da unese još više pometnje u ovaj, više nego dinamičan segment.

Prvi od dva novinarska dana za sve reportere znači i jurnjavu za što atraktivnijim fotografijama svjetskih premijera, a simpatične i atraktivne hostese su tu da ulepšaju svaki kadar.

Naravno, izlagači su se i ove godine, uprkos vidljivoj štednji, potrudili da ljepotice kraj automobila budu ili elegantne, ili u što atraktivnijim kreacijama, a naš favorit bile su bele toalete na Fijatovom štandu, u kombinaciji sa retro-lukom kod Abarta, samo par desetina metara dalje…

Dakle nasi osmjesi su bili poželjni, ali su se polako topili kako je dug dan odmicao i kako su hiljade ljudi sa objektivima promicali štandovima, ali i ovoga puta niko nije otišao bez barem jednog atraktivnog kadra žene i automobila.

A Maserati Birdcage 75th concept car designed by Pininfarina is on display during its world debut at the 75th Geneva motor Show Geneva, Switzerland, March 2, 2005. The Birdcage 75th, designed in celebration of Pininfarina's 75th anniversary, features an over 700 horsepower V12 Maserati engine. REUTERS/Pascal Lauener  PLA/CR/THI - RTR3P28

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net