Recent Posts

Rasim Ljajić i RZS kancelarija u Novom Pazaru

Novi-Pazar 2Novi Pazar, 28.febrauar–Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i direktor Republičkog zavoda za statistiku (RZS)  Miladin Kovačević svečano su otvorili kancelariju te republičke ustanove u Novom Pazaru.

Tom prilikom Ljajić je istakao da je ovo još jedan korak da se vlast sa centralnog nivoa približi građanima i da grad Novi Pazar bude zaista servis za sve ljude da, zbog potrebne dokumentacije, ne putuju u Kraljevo.

Ljajić je naglasio da je otvaranje ove i još drugih republičkih filijala plod dobre saradnje sa Vladom Srbije i da jedino u uslovima potpunog poverenja sa državom, a ne konfrontacijom, Novi Pazar može da ostvaruje dobre rezultate i brže napreduje.

Novi-Pazar 1“Drugi su pretili, hteli svađu, konfrontaciju sa Beogradom, mi smo hteli saradnju. Čak i kada nismo bili zadovoljni tražili smo razgovore kroz institucije. Rešavali sve ono sto su muke i problemi građana sa ovog područja i rezultat svega jeste ovo”, ukazao je Ljajić.

Dodao je da su koordinacija i komunikacija rešenje za sve probleme.

“Možda je to duži put, ali je jedino ispravan put i mi ćemo tim ispravnim putem nastaviti i dalje”, poručio je Ljajić.

Rekao je da je prioritet Novog Pazara i celog tog kraja u narednom periodu zapošljavanje mladih.

Novi-Pazar 3Govoreći o značaju kancelarije Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević je naglasio da Novi Pazar dobija na statističkoj vidljivosti sistema, neposrednu komunikaciju sa Beogradom koja će unaprediti informisanje o podacima o ekonomskim i socijalnim prilikama ove sredine.

Miladin Kovačević je istakao da je Novi Pazar kulturno, ekonomsko i obrazovno središte ovog kraja i da ima kapacitet za vođenje statističkih projekata.

Gradonačelnik Meho Mahmutović je o značaju otvaranja kancelarije rekao da Novi Pazar polako dobija obrise jednog modernog evropskog grada i da se ispunjava ono što je zacrtano pre osam godina “a to je da sve republičke institucije dovedemo u Novi Pazar”.

Novi-Pazar 4“Pre sedam godina otvorena je prva filijala Penzijskog i invalidskog osiguranja, Filijala nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala za zdravstvo, formirali razne druge institucije i organizacije, Elektroras dobio status ogranka, Zavod za javno zdravlje, a otvaranje današnje kancelarije Republičkog zavoda za statistiku tek će u narednom periodu pokazati pravi značaj da ima sedište u Novom Pazaru”, naveo je Mahmutović.

Meho Mahmutović je najavio i otvaranje Privredne komore.

Ovo je 15. kancelarija Republičkog zavoda za statistiku, koje su otvorene širom Srbije.

Kancelarija će, osim Novog Pazara, pokrivati i Tutin i Sjenicu.

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Foto i Piše: Senko Župljanin

Novi-Pazar

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net