Recent Posts

Pešterski div na vrh Balkana

pešterski div 3

ISTANBUL, 27. FEBRUAR —Pešterski div Elzan ima samo 16 godina pobedjuje svuda! Kad trči, zbog mladosti i neiskustva, još uvijek ne ispravi svoje tijelo. Ali, pobjedjuje svuda! Sa rivalima kao da se šali!

Tako je bilo i danas na prvenstvu Balkana u dvorani na Atakoyu u a koji se održavao u Istanbulu. Lakoća kojom je trčao je fascinantna. Mladost i svježina su sastavni dio ovog mladog na izgled nježnog momka . Ali dok gledate Elzana u trci onda shvatate da je to zaista pešterski div koji sve ostavlja iza sebe i starije i iskusnije ispred sebe.

pešterski div 4Ovaj skroman momak, je danas još jednom potvrdio kako je sigurno jedna od najsvjetlijih zvjezda u usponu ne samo u svojoj zemlji već i u Evropi a sigurni smo da će se o njemu mnogo pisati i znati  u cijelom svijetu.

Danas je novinarska ekipa regionalnog portala ibalkan.net pratila sva dešavanja na Balkanijadi i imala je  ekskluzivni razgovor odmah poslije “odradjene” trke sa Elzanom Bibićem i njegovim trenerom Rifatom Zilkićem.

Mladi Elzan nam je sa osmjehom na licu rekao da je presretan današnjom pobjedom , osjeća se prelijepo u gradu na Bosforu i da sa ponosom nosi zlatnu medalju u Novi Pazar i svoju Pešter. Već sad razmišlja o sledećim trkama i obavezama koje ga očekuju. Naglasio nam je da je sretan što mu je prvo takmičenje u seniorskoj konkurencij a van svoje države a baš bilo danas i što je osvojio titulu prvaka Balkana.

Zadovoljstvo nije krio ni trener Rifat Zilkić i sam nekadašnji atleticar i rekorder bivše države i nosilac nekoliko medalja u trkama na srednjim i dugim stazama.

pešterski divZilkić nam je ponovio da je mladi Elzan  “sportsko prirodno čudo sa Pešteri”. Naglasio je da od samog starta, kad je gledao Bibića u prvom medjuškolskom krosu u Prijepolju. Znao sam da je on nešto posebno, nešto što se  vidi i nadje jednom ili nijednom u životu jednog trenera. Znao je da je rodjeni prvak i šampion.

Saznali smo da Elzan Bibić ima sestru bliznakinju koja je takodje veliki atletski talenat ali sva pažnja je trenutno usmjerena na njenog brata i na kraju krajeva sve se vrti oko njega.

Navodi nam trener Rifat Zilkić, da je do danas ısti Elzan Bibić oborio sve rekorde u svojoj kategoriji i to ne samo u Srbiji već i u Regionu. İspunio je sve norme za odlazak na Svjetskom prvenstvu u Atletici na 3000 metara u kategoriji juniora.

Po Zilkiću trenutna kruna svega je danas  osvojena zlatna medalja u İstanbulu.

“Elzan ima samo 16 godina ali  on je garancija da Pešterska visoravan već  ima svog prvaka a od danas je on na vrhu Balkana. Sigurni smo da ćemo ga uskoro gledati na vrhu Evrope a što da ne i na vrhu Svijeta.

E , to su pešterski ljudi. Drugi , ne  nikako već samo šampioni ….!

pešterski div 1

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net