Recent Posts

Ankara, masakr 28. stradalih

Ankara 2Ankara— Turska televizija NTV javila je da se eksplozija dogodila u vrijeme najgušćeg saobraćaja, dok se ljudi vraćaju s posla, a vozilo je eksplodiralo u blizni sjedišta vojske dok je pored njega prolazio kombi sa vojnicima.

U centru Ankare odjeknula je eksplozija, a poginulo je najmanje 21 ljudi, dok je skoro 70 povređeno.

Policijski zvaničnik kaže da je eksplodiralo vozilo. Kako prenose mediji, pod jedan automobil je podmetnut eksploziv. Postoje indicije da je u pitanju teroristički napad. Incident se dogodio u blizini zgrade parlamenta, a pogođena je kasarna.

Ankara 4Eksplozija se dogodila u Ulici Merasim u momentu dok je tom dionicom prolazio konvoj vozila, odnosno autobusa koji su prevozili vojna lica, prenosi milionski Hurriyet.

Preko 20 vozila Hitne pomoći stiglo je na lice mjesta, a i helikopteri kruže iznad turske prestonice. Premijer Turske Ahmet Davutoglu otkazao je posjetu Briselu zbog današnje eksplozije u Ankari.

“Oni koji su danas izveli zlobni teroristički napad u Ankari, i oni koji su ga isplanirali, daju podršku napadačima i izdali uputstva, moraju dobro da znaju da Turska dosad nije poklekla ni pred jednom terorističkom organizacijom. Ni nakon ovog napada neće pokleknuti. Platiće za svaki teroristički napad”, rekao je Bekir Bozdag, turski ministar pravde.

Ankara 3Snažna eksplozija odjeknnula je u Ankari, u blizini turskog parlamenta. Eksplodiralo je automobil- bomba, a u terorističkom napadu je poginulo najmanje 28, ljudi, dok je preko 70 osoba povređeno.

Lokalni mediji prenose da se strahuje da je broj povređenih u Ankari mnogo veći. Na licu mjesta su jake policijske snage i ostale službe. Nekoliko automobila je zapaljeno, a na lice mjesta ubrzo su stigla kola hitne pomoći. Televizijski snimci pokazuju veliki oblak crnog dima iznad Ankare.

Portparol vladajuće Partije pravde i razvoja Omer Čelik napisao je na vlastitom Tviteru da je eksplozija u blizini parlamenta, zgrada vlade i vojnog generalštaba “akt terorizma.”

Za ovaj napad u prestolini u Ankari za koji su mediji u prvom trenutku javili da je pogođena vojna kasarna, još niko nije preuzeo odgovornost. Ipak, turski mediji navode da iza napada stoji zabranjena teroristička Radnička partija Kurdistana PKK.

Ankara 1

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net