Recent Posts

BiH, proljetno vrijeme

BiH 1SARAJEVO: Objavljena je i nova dugoročna prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH). Nastaviće se i dalje sunčana razdoblja karakteristika vremena ali u predstojećem periodu imaće i jak do olujni vjetar južnog smjera.

Protekle dane u većini Bosne i Hercegovine obilježilo je uglavnom kišovito, ali toplo vrijeme, a prognoze najavljuju kako će se takav trend nastaviti i u narednim sedmicama.

Prvog radnog dana naredne sedmice očekuje se oblačno vrijeme s manjim padavinama u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne uz sunčana razdoblja. Dnevne temperature u BiH kretat će se od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Više sunčanih intervala očekuje se u utorak dok će krajem dana kiše biti uglavnom u Krajini. Jutarnje temperature u većini BiH  od 11 pa do 18 stepeni.

BiH 2Oblačno vrijeme u srijedu 17. februara uvjetovat će kišu u Hercegovini dok će u ostatku BiH biti uglavnom oblačno vrijeme. Dnevne temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusa.

Prema dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH), uz sunčana razdoblja karakteristika vremena u predstojećem periodu je jak do olujni vjetar južnog smjera.

Kako navode iz FHMZ-a, u periodu od 15. do 20. februara prognozirane temperature zraka dosta su visoke za ovaj period godine.

Suha zima sa temperaturama iznad prosjeka za ovo doba godine traje u BiH, a padavine i znatno niže temperature očekuju se tek krajem februara.

BiH 3U Sarajevu i većini bh. gradova u naredna tri dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme sa povremenim naoblačenjem. Dnevne temperature kretaće se od 13 do 20 stepeni Celzijusa.

U Hrvatskoj se takođe očekuje sunčano vrijeme sa povremenim padavinama, dok će se dnevne temperature kretati od 14 u unutrašnjosti do 18 u primorskim dijelovima zemlje.

I u Crnoj Gori će preovladavati sunčano vrijeme bez padavina, uz povremeni razvoj oblačnosti, dok se sutra očekuje slaba kiša u južnim i centralnim dijelovima zemlje. Dnevne temperature od 15 u centralnim dijelovima zemlje, do 20 na jugu.

Maksimalne temperature u Srbiji kretaće se od 15 do 21 stepen, a građani će imati priliku uživati u sunčanom vremenu sa kraćim intervalima naoblačenja.

BiH 4

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net