Recent Posts

I ja se borim” za decu obolelu od raka

raka

NOVI PAZAR – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovalo je danas, povodom 15. februara – Svetskog dana dece obolele od raka, akcije podrške u više od 20 gradova u Srbiji svim mališanima koji se leče od ove bolest.

U organizaciji nacionalnog udruženje roditenja dece obolele od raka NURDOR danas je u Novom Pazaru obeležen15. februar dan dece obolele od raka. Organizaciju ovog događaja pomogli su grad Novi Pazar, poliklinika Ars medica, laboratorija Beo lab, udrženje Otvorena ruka i Kulturni Centar Novi Pazar. Najveću podršku dali su građani Novog Pazara koji su kupovinom suvenira dali svoj doprinos u borbi protiv ove opake bolesti. Sredstva od prodatih suvenira bice uplaćena udruženju NURDOR.

raka 1

Pod sloganom “I ja se borim” u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici, Rumi, Bačkoj Palanci, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu tačko u 13 časova pušteno je ka nebu stotine šarenih balona podrške. Aktivisti i aktivistkinje NURDOR-a bili su na Trgu Slobode u Novom Sadu od 12 do 14 časova, a građani su, kao i u ostalim gradovim, mogli da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-ontološkog odeljenja u Nišu.

raka 2

Današnje akcije deo su kampanje „I ja se borim” koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: Kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

raka 4

U svetu se svetski dan dece obolele od raka obeležava 15. februara kako bi se skrenula pažnja i podržala deca i adolescenti koji boluju od ove opake bolesti.Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), uz podršku Ministarstva zdravlja i ove godine, obeležava kao “Međunarodni dan dece obolele od raka“

raka 5

Svake godine više od 150.000 dece oboli od raka – bolesti koja je jednako rasprostranjena svuda u svetu. Kvalitetnim lečenjem i negom 80 odsto obolele dece ima šanse da preživi. Međutim, mnoga deca u manje razvijenim zemljama nemaju priliku da dobiju negu koja im je potrebna, što u 90 odsto slučajeva rezultira smrću.

raka 7

Svetska zdravstvena organizacija želi da podigne svest o ovoj bolesti i pomogne u borbi protiv nje.

raka 3

Ekskluzivno za portal ibalkan.net iz Novog Pazara Foto i Piše: Senko Župljanin

raka 12

 

http://ibalkan.net/

 

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net