Recent Posts

Pazarci dominirali Beogradom

Pazarci 1NOVI PAZAR: Printani mediji su prepuni dešavanja na tradicionalnom „Belom kros” u Košutnjaku. Sve je i osmišljeno da nam ljepote kraljice sporta atletike, dočaraju se u zimskom ambijentu. Bilo je to 49-to izdanje a zabelježeno je u lijepom proljećnom danu.

Bilo je prisutno preko 600 takmičara iz sedam zamalja nadmetalo se u osam kategorija, a u najjačoj seniorskoj dominirali su Novopazarci- Amela Terzić i Erzan Bibić.

Vojska i policija na početku, rekreativci na kraju. Između oni koji se „kraljicom sportova” bave ozbiljno: pioniri, juniori i seniori. Tako izgleda presjek 49-og izdanja „Belog krosa” u Košutnjaku. Neko je ovu prestoničku oazu možda napustio razočaran plasmanom, ali su svi akteri, uključujući i publiku, uživali u, za ovo doba godine toplom, sunčanom danu.

Pazarci 2Svakako su najbrojniji, po tradiciji, bili najmlađi takmičari, tako da je usklađivanje kalendara „Belog krosa” sa školskim raspustom- pun pogodak. Da rezultat nije primaran, potvrdile su nam dvije mlade dame, a da je atletika lakši posao od našeg novinarskog, jedan momčić koji već osvaja trofeje.

Tako da smo najbolje, seniore- ostavili smo za kraj. U konkurenciji kvalitetnih takmičara iz Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Velike Britanije, bili su atletičari iz Srbije. Oboje su iz Novog Pazara. Amela Terzić pobjedila je sedmi put i izjednačila rekord Olivere Jevtić. Druga je bila Biljana Cvijanović iz Crvene zvezde, a treća gošća iz Crne Gore Slađana Tomović.

Pazarci 3Rekord je, u drugom segmentu, zabelježen i u konkurenciji seniora. Sedamnaestogodišnji Erzan Bibić najmlađi je pobjednik u istoriji „Belog krosa”, a društvo na pobjedničkom postolju pravili su mu, srebrni Mađar Laslo Gregor i trećeplasirani Slovenac Primož Kade.

Da je porodici Radović humor u krvi, potvrdio je i Duškov brat Brana, koji je obećao da će za 50-to, jubilarno izdanje od meteorologa komšija iz Košutnjaka poručiti snijeg, a ako oni omanu pozvaće prijatelje sa Kopaonika da naprave veštački, kako bi kros opravda pridev – beli.

Članovi Atletskog kluba Novi Pazar Amela Terzić i Elzan Bibić ostvarili su trijumfe na današnjem 49. Međunarodnom Bjelom krosu u Beogradu, a mlađi takmičari tog kluba izborili još četiri mesta na pobedničkom postolju.

Pazarci 4Terzićeva je slavila u trci seniorki na 3.000 metara, ispred Biljane Cvijanović iz Crvene zvezde i crnogorske reprezentativke Slađane Perunović. Elvedina Zornić i Teodora Simović završile su na četvrtoj, odnosno petoj poziciji.

Svakako najvece zinenadjenje je Bibić koji je bio bez premca na dvostruko dužoj deonici kod seniora, drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem šampionu Laslu Gregoru iz Mađarske, treće Slovencu Primožu Kobeu, a peto Muameru Hasanoviću.

U trkama na 1.000 metara, Saima Murić trijumfovala je u okršaju pionirki rođenih 2005. i 2006. godine, poslije nje u cilj je ušla Vanja Petrović, dok je Vahid Gicić bio drugi u istom uzrastu kod dječaka.

Hamza Hanić osvojio je drugo mijesto u trci pionira rođenih 2003. i 2004. godine, Amel Djakovac je bio četvrti kod generacija 2001. i 2002, a četvrtoplasirana u toj starosnoj kategoriji u ženskoj konkurenciji bila je Amra Terzić.

Pazarci 5

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net