Recent Posts

Ljajić, na listi iza Vučića

Ljajić 2BEOGRAD: Informacija koja zavredjuje maksimalnu pozornost je da lider SDPS Rasim Ljajić biće drugi na listi za republičke izbore. Ljajić je odmah ispod lidera SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića, saznaje regionalni portal http://ibalkan.net.

Prema nezvaničnim informacijama, to je zasad načelan dogovor između Ljajića i Vučića. Ljajićev SDPS je prva i do sada jedina stranka sa kojom su se naprednjaci prije više od dvije nedelje dogovorili o koaliciji za izlazak na predstojeće izbore.

– Zajednički izlazak na izbore je očekivan. Međutim, jeste malo iznenađenje da Ljajić bude drugi, bez obzira na dobru saradnju koju ima sa Vučićem. Pojedincima nije baš pravo zbog toga, ali ne bi imali ništa protiv da bude među prvih deset.

Ljajić 3Ako ovaj dogovor ostane do samih izbora, Ljajić će se praktično naći ispred svih funkcionera SNS, od kojih su mnogi danas i na ministarskim pozicijama.

Za izbore 2014. njegov SDPS jeste bio na listi SNS, ali ne i on. Tačnije, od prvih 10 mjesta na naprednjačkoj listi samo dvoje nije bilo iz redova SNS: Aleksandar Vulin (PS) koji je bio na osmom mestu, i Milorad Mijatović (SDPS) na desetom. Među onima koji su bili u „top 10“ bili su Nebojša Stefanović, Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Maja Gojković, Radomir Nikolić… SDPS, inače, ima deset poslanika u parlamentu.

Treba znati da su Ljajić i njegova stranka važni za SNS potvrdio sve to prije petnaestak dana i sam premijer, koji je kazao da je SDPS „u ovom trenutku najznačajniji partner naprednjaka“. Takođe, rekao je i da su dogovorom o zajedničkom izlasku na parlamentarne i pokrajinske izbore „završili najvažniji posao uoči izbora“.

Ljajić 5Po tome bi se moglo suditi po aktuelnim istraživanjima, naprednjacima nije potrebna nijedna stranka da bi imali parlamentarnu većinu, pa je otud logično zapitati se u čemu je Ljajićeva tajna?

Jedan od glavnih razloga mogao bi da bude taj da su on i njegova stranka pouzdan partner iz manjinske zajednice i što ima dobar rejting u Sandzaku. On ima i stalno biračko tijelo od tri- četiri odsto, lider je koji ima dobar rejting, pristojno komunicira sa javnošću i nema afere iza sebe.

Od Ljajića ćemo dobiti komentar na ovu temu u nekoliko narednih dana.

Mijesto na naprednjačkoj listi očekuju i PS, SPO, NS, PSS, kao i SNP Nenada Popovića.

Ljajić 6

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net