Recent Posts

Vrijeme u BiH kišovito…

vrijeme 1SARAJEVO: Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH naredne dane obilježit će uglavnom kišovito vrijeme, dok temperature neće padati ispod nule.

A dok prema informacijama kojim raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Mjestimično smanjena vidljivost u centralnim krajevima naše zemlje, koja ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Prvog dana radne sedmice bit će oblačno vrijeme, dok će krajem dana u jugozapadnoj Bosni i dijelovima Hercegovine biti kiše. Očekuje se najviša temperatura od osam do 15 stepeni, a na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

vrijeme 2Slično vrijeme zadržat će se u utorak kada se kiša očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. U večernjim satima kiša se očekuje u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura od četiri do 10, a najviša dnevna od devet do 15 stepeni.

U srijedu će uz kišu biti susnježice u planinskim područjima zemlje. Kiša u južnim i jugozapadnim krajevima očekuje se i u četvrtak.

U BiH kolovoz mjestimično vlažan, u gradskim centrima pojačan promet vozila. Zbog odrona obustavljen saobraćaj na magistalnom putu M-18 Sarajevo- Trnovo. U BiH se saobraća po vlažnom kolovozu, ima i mjestimične poledice
Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka- Jajce.

vrijeme 3U južnim i jugozapadnim krajevima zemlje, vozači se upozoravaju na povremene jake udare vjetra.

Na autocesti A1 saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R- 445 i preko petlje Lašva.
vrijeme 4

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net