Recent Posts

Sarajevo Open 2016- klizanje

 

Glavni takmičarski dio za seniore „Sarajevo Opena 2016“ u umjetničkom klizanju počeo je jutros u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch – Zetra“. Na fotografiji: Arijana Tirak ( Dejan Maksimoviç - Anadolu Ajansı )

SARAJEVO: Glavni takmičarski dio za seniore „Sarajevo Opena 2016“ u umjetničkom klizanju počeo je jutros u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch– Zetra“.

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine organizovao je međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju ”Sarajevo Open 2016″ od 4. do 7. februara u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” (Zetra).

Bilo je to takmičenje najvećeg ranga i kao takvo uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

epa04711371 Elizaveta Tuktamysheva of Russia performs during the gala exhibition of the ISU World Team Trophy Figure Skating event in Tokyo, Japan, 19 April 2015. EPA/KIYOSHI OTA

Na ovogodišnji ”Sarajevo Open” do sada su stigli takmičari iz 13 zemalja Evrope i Azije, kao i 16 međunarodnih sudija sa ISU licencom.

Prvi put od olimpijade u Sarajevu 1984. godine u zvaničnoj konkurenciji nastupit će i četiri para koji dolaze iz Koreje, Njemačke, Rusije i Turske, a posebno je značajan dolazak aktuelne evropske i svjetske prvakinje, Ruskinje Elizavete Tuktamysheve.

Pristuni u sarajevskoj olimpijskoj ljepotici sa najviše nestrpljenja čekali su izlazak na led Ruskinje Elizavete Tuktamisheve, aktuelne svjetske šampionke. Ona je svojim nastupom u kratkom programu oduševila publiku. Osim nje u pojedinačnoj konkurenciji kod djevojaka nastupile su još Arijana Tiraka iz Bosne i Hercegovine i Nadjma Mohammed iz Francuske.

Sarajevo 5Prethodno su na ledu bili klizači i klizačice u mlađim kategorijama, te seniorski parovi. Nakon dama nastupili su i seniori.

U poslijepodnevnim satima je planiran drugi dio nadmetanja, dugi program, pa će svi ljubitelji umjetničkog klizanja imati priliku još jednom vidjeti na djelu svjetsku šampionku. Nakon dugog programa biće proglašeni pobjednici po starosnim kategorijama u sve tri konkurencije.

Osim Tuktemisheve u pojedinačnoj konkurenciji kod djevojaka nastupile su još Arijana Tiraka iz Bosne i Hercegovine i Nadzma Mohammed iz Francuske.

„Sarajevo Open“ održava se po treći put, a ove godine nastupilo je više od 80 klizača i klizačica iz 15 zemalja Azije i Evrope. Takmičenje je uvršteno u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU).

Klizanje 2014

 

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net